Νέα παρέμβαση Π. Καμμένου κατά Καλογρίτσα

Νέα παρέμβαση Π. Καμμένου κατά Καλογρίτσα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της συμμετοχής του κ. Καλογρίτσα στον διαγωνισμό επανήλθε χθες, από το Λονδίνο, ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος, σε συζήτηση με τους εκεί ανταποκριτές, ανέφερε για τον κ. Καλογρίτσα ότι «μέχρι προχθές ήταν εργολάβος και επομένως αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα του δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσει στη διαδικασία απόκτησης άδειας» και πρόσθεσε ότι εάν αποδείξει ότι δεν είναι εργολάβος ή αν περάσει τον έλεγχο πόθεν έσχες, τότε καλώς να πάρει την άδεια. Εξέφρασε, πάντως, την εκτίμηση ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν έχει τα χρήματα για να αποκτήσει την άδεια. Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι ουδέποτε έθεσε θέμα παραίτησης στην περίπτωση που τελικά ο κ. Καλογρίτσας πάρει άδεια.

Εν τω μεταξύ, μήνυση εις βάρος του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη υπέβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha σχετικά με όσα έγιναν κατά τη δημοπρατική διαδικασία για τους τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς. Τα αδικήματα για τα οποία ζητείται να διωχθεί ο επιχειρηματίας, μέσω της μήνυσης που υπέβαλε ο καθηγητής Π. Λαζαράτος, αφορούν το κακούργημα της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και τα πλημμελήματα της απατηλής πρόκλησης βλάβης και της επιβουλής της δημόσιας τάξης. Κατά τον κ. Λαζαράτο, ο κ. Σαββίδης με ενέργειες και δηλώσεις προσπάθησε σκόπιμα να ανεβάσει το τίμημα εις βάρος των άλλων συμμετεχόντων. Στο μεταξύ, ανακλήθηκε η εισαγγελική παραγγελία για τη χορήγηση στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha αντιγράφου του υλικού που είχε καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας στη ΓΓΕ κατά τη διάρκεια των 66 ωρών της δημοπρασίας. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από προσφυγή του ελληνικού Δημοσίου, με το σκεπτικό ότι δεν είναι δυνατός ο διαχωρισμός των ευαίσθητων από τα απλά προσωπικά δεδομένα.

Την ίδια στιγμή, δύο προγράμματα για τους δημοσιογράφους που θα χάσουν τη δουλειά τους από τα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας. Το πρώτο πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Παγκοσμιοποίησης αφορά απολυμένους από τα ΜΜΕ (νέους και παλαιούς) και νέους χωρίς προηγούμενη απασχόληση και κατάρτιση για επαγγελματική ένταξη στον κλάδο. Εκτός από το χορηγούμενο επίδομα, το πρόγραμμα θα μπορεί να επιχορηγεί και τη μικροεπιχειρηματικότητα στον κλάδο (δημιουργία ενημερωτικών sites). Το δεύτερο πρόγραμμα θα αφορά όχι μόνον όσους τυχόν χάσουν την εργασία τους από τα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν, αλλά και όλους τους ανέργους του κλάδου που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή