Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές

Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρότασή του για κοινή συνέντευξη Τύπου με την κ. Φώφη Γεννηματά, «προκειμένου μαζί να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού από την κοινωνία», επανέλαβε δημοσίως χθες (ΣΚΑΪ) ο κ. Στ. Θεοδωράκης, γνωρίζοντας βέβαια ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την έχει ήδη απορρίψει. Αλλά γι’ αυτό ακριβώς την επανέλαβε. Για να καταδείξει ότι, εν αντιθέσει με την κ. Γεννηματά, εκείνος εξακολουθεί να πιστεύει στη συνεργασία των δύο κομμάτων, φτάνει η σύμπραξη να γίνει όχι με όρους μηχανισμών, αλλά με έναν δημόσιο διάλογο στον οποίο θα αναδεικνύονταν προφανώς –και θα κρίνονταν από τους πολίτες– οι διαφορετικές θέσεις που έχει σε πολλά ζητήματα σε σχέση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο ανομολόγητος στόχος της χθεσινής του συνέντευξης. Ξέροντας ότι το ναυάγιο στην πολυσυζητημένη σύμπραξη είναι πια οριστικό, ο κ. Θεοδωράκης είναι προφανές πια ότι προσπαθεί να αναδείξει την πολιτική αμφισημία που κατά την άποψή του έχουν οι απόψεις και οι προτάσεις της κ. Γεννηματά. «Μα εκείνη δεν ήταν υπουργός της Δεξιάς; Εκείνη δεν υπήρξε υπουργός μιας κυβέρνησης που είχε πρώτο ρόλο η Ν.Δ;. Πώς λοιπόν ξαφνικά υποστηρίζει ότι τη χωρίζει χάος με τη Ν.Δ. και καταλογίζει σε μένα ότι βλέπω μόνο δεξιά;» ήταν τα ρητορικά ερωτήματα που έθεσε, κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες επιθέσεις που δέχεται από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Θεοδωράκης δεν έκρυψε και τα επόμενα σχέδιά του. «Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε μια ομοσπονδία με το ΠΑΣΟΚ. Oλοι αυτοί που μετέχουμε στον διάλογο του Κέντρου θέλουμε κάτι καινούργιο και όχι να προσχωρήσουμε στο παλιό. Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο (στις επόμενες εκλογές) μαζί με τους συμμάχους του, εκτός αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα τρίτο εκσυγχρονιστικό, μεταρρυθμιστικό πόλο» είπε και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη διάψευση των δημοσκοπικών προβλέψεων, εκτιμώντας ότι «η κοινωνία μπορεί να υποφέρει από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά δεν νοσταλγεί το παρελθόν και δεν θέλει να γυρίσει σε κυβερνήσεις ούτε της Ν.Δ. ούτε του ΠΑΣΟΚ». Ξεκαθάρισε, δε, εκ νέου ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστεί με τη σημερινή κυβέρνηση των κ. Τσίπρα και Καμμένου και επικαλέστηκε ενδεικτικά όσα συμβαίνουν στον χώρο της Παιδείας. «Διώχνουν από τα πανεπιστήμια καταξιωμένους καθηγητές για να κάνουν το χατίρι των αιώνιων φοιτητοπατέρων», τόνισε.

Σχολιάζοντας, τέλος, την προχθεσινή αναφορά του κ. Κυρ. Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, που δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασία ακόμη και με στελέχη της Κεντροαριστεράς, υποστήριξε ότι η Ν.Δ. παραμένει ένα συντηρητικό κόμμα και προκάλεσε τα στελέχη της να αλλάξουν πρώτα τη Ν.Δ. και να αφήσουν τις πραγματικά εκσυγχρονιστικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά καινούργιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή