Συνάντηση Μητσοτάκη με Καραμανλή

Συνάντηση Μητσοτάκη με Καραμανλή

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρό μήνυμα ενότητας της Ν.Δ., η οποία βρίσκεται σε πανστρατιά ενόψει της εμφάνισης του προέδρου της Ν.Δ. στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο, εξέπεμψε η χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή. Η συνάντηση, η οποία έγινε σε «εξαιρετικά καλό κλίμα», σύμφωνα με πηγές της Ν.Δ., κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Κυοφορείτο, όμως, εδώ και μέρες, τόσο ενόψει της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη στο Βελλίδειο όσο και προκειμένου να αφήσει πίσω της η Ν.Δ. τις όποιες εσωκομματικές αρρυθμίες σημειώθηκαν προσωρινά με αφορμή το ζήτημα ΕΛΣΤΑΤ – Ανδρέα Γεωργίου.

Ηταν ο κ. Καραμανλής αυτός που πέρασε λίγο μετά τις 13.30 το κατώφλι της πολυκατοικίας της οδού Ευφρονίου, όπου βρίσκεται το πολιτικό γραφείο του κ. Μητσοτάκη. Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν προγραμματισμένη και ο λόγος που πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. ήταν πρακτικός και είχε να κάνει με το πρόγραμμα αμφοτέρων (ο κ. Μητσοτάκης βρισκόταν στο γραφείο του στη Βουλή, όπου είχε μόλις συναντήσει τον κ. Ν. Αναστασιάδη).

Σε καλό κλίμα

Το τετ α τετ σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των τοποθετήσεων του προέδρου της Ν.Δ. στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, μεταξύ άλλων και για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι δεν έχει νόημα «να διυλίζουμε τον κώνωπα, αλλά να κοιτάμε μπροστά», ενώ υπογράμμισε ότι ο Κ. Καραμανλής είχε προειδοποιήσει για την οικονομία κι ότι είναι ο Γιώργος Παπανδρέου αυτός που φέρει την ευθύνη για τους χειρισμούς που οδήγησαν στο πρώτο Μνημόνιο. Ταυτόχρονα, κατέστησε σαφές ότι δεν θα ανεχθεί εσωστρέφεια γύρω από το ζήτημα. Στελέχη της Ν.Δ. σχολίαζαν μάλιστα ότι η συνέντευξη Μητσοτάκη είναι αντίστοιχης κομβικής σημασίας για το πολιτικό του στίγμα με το αίτημά του για εκλογές, όταν την περασμένη άνοιξη διέβη τον Ρουβίκωνα από το βήμα της Βουλής.

Ούτως ή άλλως, το μήνυμα ότι δεν έχει νόημα η αναμόχλευση του παρελθόντος, αλλά το πώς θα δοθούν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και της οικονομίας, θα εκπέμψει ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε όλους τους τόνους από το βήμα της ΔΕΘ. Οπως φάνηκε ήδη από τους ρυθμούς «σκληρού ροκ» που υιοθέτησε η Ν.Δ. τις τελευταίες ημέρες, η Πειραιώς, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο θα κινηθεί στο δίπολο σκληρής επίθεσης στην κυβέρνηση, η οποία ξετυλίγεται καθημερινά σε όλα τα μέτωπα της καθημερινότητας, από την υπερφορολόγηση και την Υγεία, μέχρι την Παιδεία και τις τηλεοπτικές άδειες.

Ταυτόχρονα, στην τελική φάση πριν από την άνοδό του στη ΔΕΘ, μέσα στις επόμενες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει τόσο τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας όσο και εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων. Δεν είναι οι μόνες κινήσεις πριν από τις τελικές προτάσεις που θα παρουσιάσει στο Βελλίδειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα έχει οριστεί νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού οργάνου της Ν.Δ., ενώ ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα έχει και χωριστές συναντήσεις, από κοινού με τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος και έχει την ευθύνη του κυβερνητικού προγράμματος, με τους τομεάρχες Οικονομίας και Εμπορίου. Στόχος να γίνει η τελική ανταλλαγή ιδεών ενόψει της ομιλίας στο Βελλίδειο, αλλά και να κινητοποιηθούν όλα τα στελέχη και οι αρμόδιοι τομεάρχες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή