ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» αντιπολίτευσης κατά Γεροβασίλη για τα περί υποδείξεων στα κανάλια

gre1622429_25650624

«Σύρραξη» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Ολγας Γεροβασίλη, σχετικά με την τηλεοπτική κάλυψη της Συνόδου Μεσογειακών Κρατών της Ε.Ε, καθώς και η νέα τοπθέτησή της το Σάββατο, μετά από ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Τα ιδιωτικά κανάλια έχουν διαφορετική αντίληψη για το ποιο γεγονός είναι άξιο μετάδοσης και ποιο όχι, και προτίμησαν να παίζουν επαναλήψεις και εκπομπές μαγειρικής», ανέφερε η κα Γεροβασίλη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΝΔ, η οποία έκανε λόγο για τοποθέτηση που αποτελεί «όνειδος για τη θέση Κυβερνητικού Εκπροσώπου και ντροπή για τη Δημοκρατία».

Σε ανταπάντησή της, η κυβερνητική εκπρόσωπος, το Σάββατο αναφέρει:

«Το αυτονόητο δικαίωμα του Ελληνικού λαού στην ενημέρωση για τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως η χθεσινή Σύνοδος Προέδρων και Πρωθυπουργών στο Ζάππειο, καταπατήθηκε απ΄ την επιλογή των ιδιωτικών καναλιών να προβάλλουν ή να αποκρύπτουν ότι νομίζουν.

Στη Δημοκρατία είναι δικαίωμα και υποχρέωση της κυβέρνησης να το επισημαίνει δημόσια, ειδικά όταν θεωρεί ότι η πρακτική αυτή υποκρύπτει σκοπιμότητα. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν εξέπληξε κανέναν καθώς έσπευσε να στηρίξει μια πρακτική επιλεκτικής πληροφόρησης. Λειτούργησε ακόμη μια φορά σαν γραφείο τύπου των καναλιών. Καλώς για τις μικροπολιτικές της επιδιώξεις, κάκιστα όμως για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα. Μάλλον έχει διαβάσει τον Όργουελ ανάποδα. Προφανώς, στενοχωρήθηκε από την επιτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης και την διεθνή απήχηση της χθεσινής Συνόδου. Τα βαθύτατα αντιδημοκρατικά τους χαρακτηριστικά ακόμη μια φορά ξεχειλίζουν μέσα απ’ την άθλια, προκλητική ανακοίνωσή τους. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να διαφύγει απ΄ την ιδεολογική της μήτρα και αποκαλύπτεται καθημερινά».

Ποτάμι: «Μνημείο αυταρχικής νοοτροπίας»

Οι δηλώσεις της κας Γεροβασίλη προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση του Ποταμιού, που κάνει λόγο για «μνημείο αυταρχικής νοοτροπίας» και προσθέτει:

«Tα κυβερνητικά στελέχη είναι τόσο εμποτισμένα με αυτή τη νοοτροπία ώστε δεν τους περνάει καν από το μυαλό ότι έτσι παραβιάζουν κάθε αρχή ελευθεροτυπίας, ότι η ιεράρχηση των θεμάτων είναι υπόθεση των δημοσιογράφων και οι επιλογές τους κρίνονται και αξιολογούνται καθημερινά από τους πολίτες. Το επόμενο βήμα θα είναι η ίδρυση Υπουργείου Αλήθειας και η παρουσία κυβερνητικού κομισάριου στις συσκέψεις που θα ορίζει τη σειρά και τον τρόπο παρουσίασης των θεμάτων».

«Δεν φτάνει που ο κ. Τσίπρας και η κα Γεροβασίλη ρίχνουν μαύρο στην ενημέρωση και τις ζωές 2.000 εργαζομένων, θέλουν να τους επιβάλλουν και τι θα λένε μέχρι να τους βγάλουν στην ανεργία. Αίσχος! Τους προτείνουμε να ακολουθήσουν την πρόταση Κατρούγκαλου και να φτιάξουν μια ιστοσελίδα να προβάλλουν ΜΟΝΟ όσα θέλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ», σημειώνει, από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ.