Αντιδράσεις στη συνέντευξη Τσίπρα

Αντιδράσεις στη συνέντευξη Τσίπρα

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποικίλλες αντιδράσεις προκάλεσε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, με τα πολιτικά κόμματα να σχολιάζουν τις τοποθετήσεις του.  Ειδικά από τον χώρο της κεντρο-αριστεράς, οι αντιδράσεις ήταν εντονότερες, ορμώμενες από τις αναφορές του κου. Τσίπρα στο μέλλον του πολιτικού χώρου.

Σχόλιο του ΠΑΣΟΚ:

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ένα σύντομο «σχόλιο», όπως το χαρακτηρίζει το ίδιο το δελτίο τύπου, με αρκετές αιχμές για τον πρωθυπουργό, αναφέροντας:

«Ψυχραιμία Αλέξη… Η αλαζονεία της αδυναμίας προδίδει τον πανικό σου. Γι’ αυτό δεν θα πας μακρυά. Μην κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια, συγκυβερνήτη της ακροδεξιάς απόφυσης».

Παράλληλα ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, επικεντρωνόμενος κυρίως στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών:

«Ο κ. Τσίπρας  θέλει τα δικά του οχυρά στην ενημέρωση. Τα κανάλια δεν τα κλείνει η κρίση, τα κλείνει η κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας με τις σημερινές του δηλώσεις  προσθέτει μια ακόμη απόδειξη καθεστωτικής παρέμβασης. Το να προεξοφλείς απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου είναι αδιανόητο. Αυτό που είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας δεν νοείται  να το πει Έλληνας πρωθυπουργός. Το ΣτΕ έχει κληθεί να κρίνει ένα αίτημα αντισυνταγματικότητας  για το οποίο υπάρχει  πρόσφατη νομολογία που ορίζει οτι κατά το άρθρο 15 παράγραφος 2 του Συντάγματος αρμόδιο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι το ΕΣΡ. Όταν υπάρχει τέτοια νομολογία δικαιολογείται κάποιος να πει οτι ενδεχομένως μπορεί να την επαναλάβει.

Συνεπώς αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας είναι απαράδεκτα και θα πρέπει να ντρέπεται.  Είναι εκτός νομιμότητας και δημοκρατικής λογικής. Ο κ. Τσίπρας εδώ και πάρα πολλά χρόνια προσβάλει όλους μας λέγοντας πως τα κανάλια δεν πλήρωναν. Αυτά τα πράγματα είναι κωμικά και δεν μπορούν να απευθύνονται σε πολίτες της Ε.Ε με τρόπο πειστικό. Οφείλει να πει ποιός δεν πλήρωνε γιατί σκοπίμως δεν λέει για τους νόμους που επέβαλαν στα κανάλια να πληρώνουν κάθε χρόνο φόρο  συχνοτήτων και ειδικό τέλος τηλεόρασης. Είναι πια ξεκάθαρο οτι  όλα αυτά τα κάνει γιατί θέλει τα δικά του οχυρά στην ενημέρωση. Τα κανάλια δεν τα κλείνει η κρίση, τα κλείνει η κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του δεν έχουν καμία σχέση με τον δυτικό πολιτισμό. Είναι κυβέρνηση Μαδούρο δεν είναι κυβέρνηση της Αριστεράς». 

 

Δελτίο Τύπου από το Ποτάμι:

Για έλλειψη ουσιαστικής τοποθέτησης κατηγόρησε το Ποτάμι τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας: «ο κ. Τσίπρας βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη, με εκείνους που αφήνει άνεργους, αλλά δεν είχε τίποτα ουσιαστικό να τους απαντήσει. Κατή τη συνήθη τακτική του συνέχισε να πυροβολεί τη λογική και να κάνει το μαύρο- άσπρο, λέγοντας τις γνωστές κορώνες για το νταβατζιλίκι που πέθανε. Οι πάντες γνωρίζουν ότι όχι μόνο δεν πέθανε αλλά ζει και βασιλεύει, με νέα πρόσωπα στη θέση παλιών, φίλους και κουμπάρους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κατά τα λοιπά όσοι πίστευαν ότι θα ακούσουν κάποιο σχέδιο για το μέλλον της χώρας, τζάμπα περίμεναν. Προέχουν οι εσωτερικές διευθετήσεις εντός του καθεστώτος».  

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:

Το γραφείο τύπου της ΔΗΜΑΡ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «ακόμη και ο Πινόκιο θα ζήλευε, με τις σημερινές επιδόσεις του Πρωθυπουργού. Εκτός και εάν πραγματικά πιστεύει ότι μόνο το 10% των συνταξιούχων πλήττονται από το τσουνάμι των περικοπών στο ασφαλιστικό. Σε κάθε περίπτωση  δεν αποτελεί τιμή για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα να κρύβονται πίσω από τη δικαιοσύνη (στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ) για να μην αποδώσουν πολιτικές ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους της μακροχρόνιας κρίσης ή η χρήση του κοινωνικού αυτοματισμού και ενός αδιανόητου κυνισμού για την ιδιωτική τηλεόραση ως μέσου διαφυγής από τις ευθύνες της κυβέρνησης για την επικείμενη απώλεια της εργασίας χιλιάδων εργαζόμενων».

Σχετικά με τις αναφορές του κου. Τσίπρα στις εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς, η ΔΗΜΑΡ συμπλήρωσε: «Όσον αφορά το ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, ας μην προτρέχει και ας μην ανησυχεί για τις εξελίξεις στον χώρο μας. Ισχυρή αυτόνομη κεντροαριστερά χωρίς αυταπάτες και λαϊκισμό αλλά με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό θα υπάρξει, με ξεκάθαρη πολιτική και ιδεολογική οριοθέτηση τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ, διεκδικώντας την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών για να μην καθιερωθούν οι συνθήκες ενός αναπαλαιωμένου δικομματισμού, τον οποίο όψιμα υιοθέτησε ο κ. Τσίπρας ξεχνώντας τις πάγιες θέσεις της αριστεράς. Η κεντροαριστερά δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός για να ασκήσει τις συντηρητικές πολιτικές του, αντίθετα με την κυβέρνηση που σήμερα δεν αποτελεί απλώς το συμπλήρωμα αλλά τον κύριο εκφραστή σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή