Παραιτείται από Γεν.Γραμματέας ο Οδ. Βουδούρης μετά την «ασυμφωνία» με Γ. Μουζάλα

Παραιτείται από Γεν.Γραμματέας ο Οδ. Βουδούρης μετά την «ασυμφωνία» με Γ. Μουζάλα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης στον πρωθυπουργό αναμένεται να καταθέσει ο Οδυσσέας Βουδούρης μέσα στις επόμενες ώρες.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα τον Απρίλιο στην ομώνυμη Γενική Γραμματεία που τότε συστάθηκε με τον νόμο 4375/2016. Ωστόσο έκτοτε δεν έχει επισήμως αναλάβει αρμοδιότητες εφόσον ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δεν έχει υπογράψει το σχετικό ΦΕΚ. 

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός με έγγραφό του προς το γραφείο του Γενικού Γραμματέα στις 3 Αυγούστου ζητά από τον  Οδυσσσέα Βουδούρη να τον ενημερώνει για κάθε του απόφασή του ώστε να τις εγκρίνει, εως την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Ο Γενικός Γραμματέας στις 8 Σεπτεμβρίου με επιστολή του προς τον υπουργό τον ενημερώνει για την κρισιμότητα της κατάστασης στο προσφυγικό καθώς μια σειρά ενεργειών που ορίζει η νομοθεσία όπως η διοικητική δομή των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων έχουν κολλήσει εξαιτίας του ότι δεν έχει επισήμως αρμοδιότητες η Γενική Γραμματεία και ο ίδιος προσωπικά. 

«Αγαπητέ Γιάννη σήμερα καθίσταται πλέον επικίνδυνο να συνεχίσουμε χωρίς την άμεση εφαρμογή των οργανωτικών μέτρων που προβλέπει ο νόμος. Οι συνθήκες είναι δραματικές όχι μόνο για τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη χώρα μας συνολικά…», επισημαίνει. 

Ο Οδυσσέας Βουδούρης είναι πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά το 2014 ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου το 2014  και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στις εθνικές εκλογές του 2015, αλλά δεν εξελέγη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή