Λεβέντης: «Συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα θα κάνει ο Μητσοτάκης, όχι εγώ»

Λεβέντης: «Συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα θα κάνει ο Μητσοτάκης, όχι εγώ»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να κλείσει τα σενάρια περί συγκυβέρνησης με τον Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρών Βασίλης Λεβέντης

«Λένε ότι θα μπω στην κυβέρνηση. Δήλωσα. Αν μπει η Ένωση Κεντρώων μαζί με τον Τσίπρα σε οποιαδήποτε κυβέρνηση να μην ψηφίσει ούτε ένας Ένωση Κεντρώων. Ο Μητσοτάκης μπορεί να μπει σε κυβέρνηση με τον Τσίπρα. Μην αμφιβάλετε καθόλου ότι στο μέλλον, όποιο κι εάν είναι το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών, μπορεί να δούμε κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης μπορεί να μπει σε κυβέρνηση. Ο Λεβέντης ποτέ» ανέφερε.

Και συμπλήρωσε: «Δεν φοβάμαι, ό,τι και να πουν. Δήλωσα στη Θεσσαλονίκη ότι δεν θα κάνω κυβέρνηση με κανέναν, τους εννιά βουλευτές δεν τους διαθέτω παρά μόνο στην Ελλάδα, το δήλωσα ξεκάθαρα και θα είμαι σε όλα τα ραντεβού ελεύθερος. Θα κάνω ό,τι αισθάνεται η ψυχή μου, ό,τι αισθάνομαι ότι είναι χρήσιμο για τη χώρα, χωρίς να φοβάμαι τα σχόλια οσωνδήποτε κακόβουλων κύκλων».

«Ο Τσίπρας δεν διαφέρει από τον Σαμαρά»

«Ο λόγος που έχω ανοίξει έναν διάλογο με τον Τσίπρα είναι να δω μήπως ο πρωθυπουργός -επειδή έκανε μεγάλο άνοιγμα με την απλή αναλογική- μήπως μπορέσει να καταλάβει μερικά αυτά που του λέω, όχι γιατί θέλω να μπω στην κυβέρνηση».

Εν συνεχεία ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε στον Πρωθυπουργός λέγοντας πως «αυτήν τη στιγμή δεν διαφέρει σε τίποτε από τον κ. Σαμαρά και καταστρέφει και τη χώρα και τον εαυτό του».

«Ο Μητσοτάκης είναι γέρος στις ιδέες»

Όσον αφορά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Λεβέντης είπε πως δεν του αρέσει το γεγονός ότι απορρίπτει την οικουμενική κυβέρνηση ακολουθεί την αντίληψη που «βασίζεται στο να γκρεμιστεί ο Τσίπρας». Επίσης, τον χαρακτήρισε «ανεπαρκή» και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι σαν τα "faux" κοσμήματα. Είναι νέος στην ηλικία, αλλά πολύ γέρος στις ιδέες».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή