ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: «Το Ποτάμι έχει γίνει συμπλήρωμα της ΝΔ»

gennim1-thumb-large

Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, εθνικής γραμμής με συμφωνημένες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, με μια κυβέρνηση η οποία θα είναι ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και νέα συμφωνία με τους εταίρους, με έμφαση την ανάπτυξη, προέταξε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράστασης, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην 81η ΔΕΘ.

Οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, σημείωσε, «είναι το σημείο που πρέπει να βασιστούμε για να πείσουμε για την περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους και την αλλαγή του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα» και προσέθεσε: «Δεν μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο που συμφώνησε ο κ. Τσίπρας για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θα έρθει ο κόφτης και θα πέσει πάνω σε μισθούς και συντάξεις. Δηλαδή, νέες περικοπές για τους Έλληνες πολίτες, που εκτιμώ ότι δεν αντέχουν άλλο».

Επίσης, επανέλαβε την ανάγκη συγκρότησης αυτόνομου πολιτικού φορέα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με αυτοδύναμη στρατηγική και καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις κατέστησε σαφές ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει συμπλήρωμα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίθεση στο Ποτάμι

Στο πλαίσιο αυτό και ειδικότερα αναφερόμενη στον διάλογο του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι για συμπόρευση στην κεντροαριστερά, άφησε αιχμές στο Ποτάμι και την ηγεσία του για σκόπιμη καθυστέρηση και διγλωσσία, τονίζοντας πως έχει γίνει συμπλήρωμα της ΝΔ. «Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τις προγραμματικές θέσεις και εμφανίστηκε μια ανοιχτή επιστολή που έδειχνε ότι υπήρχε σκοπιμότητα για την καθυστέρηση, για τη διγλωσσία όλο το επόμενο διάστημα και σκοπιμότητα ότι η ηγεσία του Ποταμιού θέλει να γίνει συμπλήρωμα της ΝΔ» ανέφερε. Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τον διάλογο με όσους πιστεύουν και αποδέχονται το πολιτικό πλαίσιο που έχει τεθεί, σημειώνοντας ότι «ήταν πολύ ξεκάθαρο το στίγμα του»

 «Ο Τσίπρας λέει ψέματα»

Στη συνέχεια, η κ. Γεννηματά, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τον κατηγόρησε για ψέματα. «Δυστυχώς αν κάποιοι νόμιζαν ότι ο κ. Τσίπρας είχε τελειώσει με τα ψέματα και είχε πει όσα μπορούσε να σκεφτεί, διαψεύδονται από την ομιλία του πρωθυπουργού» σημείωσε και επισήμανε πως «μόνο ψέματα είχε να παρουσιάσει και ούτε μια συγνώμη, ούτε αυτοκριτική, ούτε για τα λάθη του, ούτε για όσα έχουν συμβεί στην Ελλάδα εξαιτίας τους».

Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στην 81η ΔΕΘ, τονίζοντας πως φέτος υπάρχει και ένα άλλο στίγμα, η διεθνοποίησή της και η εμπιστοσύνη από μεγάλες ξένες αγορές, που δείχνει και τον δρόμο που πρέπει να πάει η χώρα και πώς πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή. «Εδώ χτυπάει η καρδιά μιας άλλης Ελλάδας, που δημιουργεί, που παράγει, που είναι εξωστρεφής, που είναι καινοτόμα» υπογράμμισε.

Πληροροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ