Καμμένος – Λίμπερμαν για αμυντική συνεργασία

Καμμένος – Λίμπερμαν για αμυντική συνεργασία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόοδο της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και τη δυναμική περαιτέρω διεύρυνσής της συζήτησαν, στη συνάντηση που είχαν χθες στο Ισραήλ, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π. Καμμένος και ο Ισραηλινός ομόλογός του κ. Αβιγκντορ Λίμπερμαν. Πέρα από τα ζητήματα της –ομολογουμένως πολύ στενής– αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών, οι κ. Καμμένος και Λίμπερμαν αντάλλαξαν απόψεις για τις συνολικές περιφερειακές εξελίξεις, από τη Νότια Ευρώπη έως την Ανατολική Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική. Τον κ. Καμμένο συνόδευσε στο Ισραήλ και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, κ. Γκαντί Αϊζενκότ. Τόσο ο κ. Καμμένος, κυρίως όμως ο κ. Αποστολάκης και η στρατιωτική ηγεσία έχουν τους τελευταίους μήνες πολλαπλές επαφές με τους Iσραηλινούς αξιωματούχους και ομολόγους τους, οι οποίοι με τη σειρά τους επισκέφθηκαν επανειλημμένα στρατιωτικές εγκαταστάσεις και μονάδες στην Ελλάδα.

Η στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες είναι πολυμερής και έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε αρκετούς τομείς. Από τη δυνατότητα συνεκπαίδευσης σε στρατιωτικά σενάρια πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο, έως την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση σύνθετων προβλημάτων, όπως είναι οι προσφυγικές ροές. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ υπάρχει σημαντικό στρατιωτικό σκέλος, το οποίο επιτρέπει την ανάπτυξη αεροπορικών αλλά και ναυτικών δυνάμεων σε μια πολύ μεγάλη απόσταση από την ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι την έρημο Νεγκέβ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή