Μοσκοβισί: Η Αθήνα υπεύθυνη για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Μοσκοβισί: Η Αθήνα υπεύθυνη για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κοινό στόχο Αθήνας – θεσμών για άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης επισήμανε ο επίτροπος της Κομισιόν για θέματα Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισίκ ενώ υπενθύμισε πως υπεύθυνες για την επίτευξη του στόχου είναι κυρίως οι ελληνικές αρχές.

Απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τα μέτρα εξειδίκευσης της ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως υπεύθυνες για την έγκαιρη ολοκλήρωση της επανεξέταση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας  είναι κατ’ ουσίαν οι ελληνικές αρχές και υπογράμμισε πως η Κομισιόν θα παρέχει τεχνική βοήθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Επιπλέον, ο Επίτροπος εξηγεί πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης ήδη έχει προχωρήσει σε προσπάθειες για τη «βελτίωση του προφίλ αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας και τη μείωση του κινδύνου επιτοκίου», ενώ σημειώνει πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εξετάζουν μεσοπρόθεσμα μία πιθανή παράταση στην διάρκεια των δανείων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή