Με μειώσεις φόρων πηγαίνει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με μειώσεις φόρων πηγαίνει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα, που έχει περάσει από το «μικροσκόπιο» των επιτελών του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός αυτό το προανήγγειλε τρόπον τινά στην συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά την περασμένη εβδομάδα όταν και είπε ότι προτίθεται να πει αρκετά νέα πράγματα κατά της διάρκεια της παρουσίας του στη ΔΕΘ.Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη δώσει μία πρώτη γεύση για τον τρόπο με τον οποίο θέλει να ενεργοποιήσει εκ νέου την οικονομία και να βάλει μπρος τον πρωτογενή τομέα.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

Στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Νεμέα ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει πως «το κρασί είναι ένα προϊόν στο οποίο η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα. Πρέπει, όμως, αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα να υποστηρίζεται και με τις κατάλληλες δημόσιες πολιτικές. Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί ήταν ένα τραγικό λάθος. Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα και πρόσθεσε σημαντική γραφειοκρατία, ειδικά για τους μικρούς οινοπαραγωγούς», κάνοντας μία εξαγγελία πολύ βασική όπως λένε στη ΝΔ: «αποτελεί ρητή δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας ότι αυτός ο άδικος και αναποτελεσματικός φόρος θα καταργηθεί το συντομότερο δυνατό».

Μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ

Όσον αφορά το μείζον θέμα του ΕΝΦΙΑ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε κατά την διάρκεια της συνέντευξης του στον ΣΚΑΙ πως «το λάθος το οποίο έκανε ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ δεν θα το κάνω. Ωστόσο πρόσθεσε πως «θα δεσμευτώ, ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί 30% εντός των πρώτων δύο ετών».

Τέλος στο… τέλος διανυκτέρευσης

Μία ακόμα δέσμευση ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη συνάντηση του με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ). Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αφού άκουσε προσεκτικά την παρουσίαση του Ανδ. Ανδρεάδη του ΣΕΤΕ για τον τουρισμό, χαρακτήρισε «άδικο» το τέλος διανυκτέρευσης και δεσμεύθηκε ότι από το βήμα της ΔΕΘ θα μιλήσει για την κατάργησή του.

«Πλήρες και κοστολογημένο πλάνο»

Στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ αναφέρουν πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπει στην διαδικασία παροχολογίας, όπως έκακαν κατά το παρελθόν όσοι βρίσκονταν στην θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα θα παρουσιάσει ένα πλήρες και κοστολογημένο πλάνο. Αυτό ακριβώς υπογράμμισε και ο οικονομικός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη Στέλιος Πέτσας (ΒΗΜΑFM) ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν 10 σημεία του προϋπολογισμού από όπου μπορούν να υπάρξουν εξοικονομήσεις. O κ. Πέτσας τόνισε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αναφέρει στη ΔΕΘ, πολύ συγκεκριμένες, στοχευμένες, δραστικές, μειώσεις σε φόρους… ενώ η περικοπή δαπανών, θα είναι σε δέκα περιοχές και ο πρόεδρος της Ν.Δ., θα αναφέρει το ποσό που θα εξοικονομήσει, με την κάθε μία»

Ο κ. Μητσοτάκης μετά τον κύκλο επαφών που είχε χθες με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων από τη Θεσσαλονίκη, παρουσία και των Κ. Χατζηδάκη και Όλγας Κεφαλογιάννη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή