Προσκλητήριο Θεοδωράκη από τη ΔΕΘ προς τον κεντρώο προοδευτικό χώρο

Προσκλητήριο Θεοδωράκη από τη ΔΕΘ προς τον κεντρώο προοδευτικό χώρο

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το Ποτάμι δε μπορεί να γίνει συμπλήρωμα παλαιών κομμάτων» υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας την ανάγκη της χώρα να αποκτήσει «γνήσιες, μεταρρυθμιστικές δυνάμεις», που θα είναι «προοδευτικές, εκσυγχρονιστικές, τολμηρές και δυναμικές». Παράλληλα, απηύθυνε προσκλητήριο σε δυνάμεις και πρόσωπα του κεντρώου μεταρρυθμιστικού χώρου για τη σύμπηξη ενός προοδευτικού μετώπου.

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε τη διάθεση του Ποταμιού να διαδραματίσει υπολογίσιμο ρόλο σε ένα «νέο μεγάλο ρεύμα αλλαγής», το οποίο θα κινείται προς δημιουργική κατεύθυνση «χωρίς λαϊκισμούς και συντηρητισμούς», διαφορετικά, όπως υποστήριξε, το κόμμα του θα «επιμείνει μόνο του».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, ο κ. Θεοδωράκης κατέστησε σαφές ότι το Ποτάμι δε θα συνεργασθεί προεκλογικά με κανένα κόμμα, αν και θα είναι «ανοιχτό» σε συνομιλίες με άλλες δυνάμεις μετά τις εκλογές με γνώμονα ένα «μεγάλο σχέδιο αλλαγών».

«Δεν υπάρχει περίπτωση, εγώ που ίδρυσα ένα κίνημα σαν το Ποτάμι, να βρω θέση στις λίστες οποιουδήποτε άλλου κόμματος. Δεν υπάρχει περίπτωση. Και αυτό αφορά το χθες, το σήμερα, το αύριο, το πάντα», είπε, απαντώντας σε όσους διαβλέπουν μία προσέγγιση μεταξύ Ποταμιού και Νέας Δημοκρατίας.

Διευκρίνισε δε, ότι οι σχέσεις του με τον αρχηγό της αξιωματική αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη είναι «όπως πρέπει να είναι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς» κι ότι απλώς περιμένει από αυτόν να «σύρει» τη ΝΔ από το «συντηρητικό» χώρο, στον «μεταρρυθμιστικό» χώρο.

Σε σχέση με τη στάση του Ποταμιού απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι το κόμμα του δε θα λειτουργήσει συμπληρωματικά, αλλά υπενθύμισε ότι η πρότασή του προς την Φώφη Γεννηματά ισχύει ακόμη.

«Φοβάμαι, ότι οι σύμβουλοι της κ. Γεννηματά, την οδηγούν σε λάθος αποφάσεις και τελικά στην απομόνωση. Η δική μας πρόταση όμως ισχύει ακόμη», δήλωσε ο ίδιος, καλώντας την και πάλι σε κοινή συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη εβδομάδα και σε συζήτηση για τα προβλήματα της χώρας και του κεντρώου χώρου.

«Δεν θα θυσιάσουμε το Ποτάμι για να βοηθήσουμε παλιά σχήματα, μόνο για να γίνουμε η μαγιά, ο κορμός ενός νέου κινήματος», σημείωσε, ωστόσο, ο κ. Θεοδωράκης.

Ο Αλ. Τσίπρας θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια

Ως προς αυτό καθαυτό το ενδεχόμενο μίας πρόωρης εκλογικής διαδικασίας, ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει  «να μεταφέρει το χρόνο τον εκλογών, όσο γίνεται πιο μακριά» και «θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για ολοκληρώσει την τετραετία, εκτός κι εάν υπάρξουν κατακλυσμιαίες εξελίξεις στην οικονομία».

Επίσης, πρόσθεσε ότι το βήμα της χώρας στην Ευρώπη είναι ακόμη «ασταθές» και είπε ότι «δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, για να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να διαμορφωθούν στην κοινωνία «μεγάλες πλειοψηφίες, προοδευτικές» και ότι «αυτό το καινούργιο θα έρθει, όταν ξεδιπλωθεί όλο το σχέδιο του κ. Τσίπρα». «Ας περιμένουμε λίγο ακόμη» πρόσθεσε.

Καταπατητής συχνοτήτων ο Λεβέντης

Σε ερώτηση για σχόλιο του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, για το Ποτάμι, αρνήθηκε να απαντήσει, σημείωσε όμως, αναφορικά με τη φράση του, «το τζάμπα τελείωσε», ότι  «ο κ. Λεβέντης έγινε γνωστός ως καταπατητής συχνοτήτων».

«Κι ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο του παρελθόντος, καλό θα κάνει κάποια στιγμή να ασχοληθεί με όλους αυτούς τους καταπατητές συχνοτήτων».

«Δεν ξέρω πού θα φτάσει η συνεργασία του κ. Λεβέντη με τον κ. Τσίπρα» είπε ο κ. Θεοδωράκης. «Ο κ. Τσίπρας νοιώθοντας αδυναμία στα σκουπίδια της πολιτικής, δίνει πολύ αέρα σε ανθρώπους που θα έπρεπε να είναι απολογούμενοι κι όχι βέβαια να θέτουν ερωτήματα στο Ποτάμι», σχολίασε δηκτικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή