ΗΠΑ: Επικρίσεις για ονοματοδοσία των πλοίων

ΗΠΑ: Επικρίσεις για ονοματοδοσία των πλοίων

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι επιλογές του υφυπουργού Αμυνας των ΗΠΑ, αρμοδίου για θέματα πολεμικού ναυτικού, Ρέι Μέιμπους, για ορισμένα από τα ονόματα νέων πολεμικών πλοίων του στόλου.

Οι επικριτές του κ. Μέιμπους αναρωτιούνται γιατί ο υφυπουργός διάλεξε το όνομα του δολοφονηθέντος ακτιβιστή υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, Χάρβεϊ Μιλκ ή αυτό της πρώην βουλευτή Γκέιμπριελ Γκίφορντς, που πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε βαριά από ψυχοπαθή στην Αριζόνα, για πολεμικά πλοία, όταν υπάρχει πληθώρα ονομάτων στρατιωτικών ηρώων;

Απαντώντας στις επικρίσεις αυτές, ο Μέιμπους είπε ότι ονοματίζοντας πλοία του ναυτικού με τα ονόματα αυτά, τιμά ανθρώπους που επέδειξαν ηρωισμό με τις πράξεις τους, επιτρέποντας στο κοινό να ταυτισθεί με τα στρατιωτικά Σώματα.

Σε επισκέψεις του αυτό το Σαββατοκύριακο σε Μασαχουσέτη και Μισισίπι, ο Μέιμπους θα βαφτίσει πέντε νέα πολεμικά πλοία, μεταξύ τους και πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμων, στο όνομα του ηγετικού στελέχους του κινήματος για την κατάργηση της δουλείας, της Σοτζέρνερ Τρουθ. «Ονόμασα πλοία προς τιμήν προέδρων και μελών του Κογκρέσου, που πάλεψαν για τα συμφέροντα του ναυτικού και των πεζοναυτών. Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι να τιμούμε όλους όσοι αντιπροσωπεύουν τις αξίες μας ως έθνος. Για τον λόγο αυτό ονόμασα πλοία προς τιμήν του Μέντγκαρ Εβερς, του Σεζάρ Τσάβεζ και του Χάρβεϊ Μιλκ. Και αυτοί είναι Αμερικανοί ήρωες», είπε ο Μέιμπους.

«Η ονομασία ενός πολεμικού πλοίου στη μνήμη ενός ήρωα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας δεν βοηθά το ναυτικό. Ο απλός ναύτης και ο κατώτερος αξιωματικός δεν πρόκειται να νιώσουν σεβασμό για την ιεραρχία τους. Παρότι μία τέτοια επιλογή δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί καταστροφική, παραμένει προβληματική για πολλά μέλη του κοινού και του Σώματος», λέει ο απόστρατος αντιναύαρχος Νταγκ Κράουντερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή