Ενστάσεις θεσμών για το «πάγωμα» οφειλών στους επαγγελματίες

Ενστάσεις θεσμών για το «πάγωμα» οφειλών στους επαγγελματίες

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόσταση καταγράφηκε κατά την συζήτηση κυβέρνησης – Θεσμών στο θέμα του παγώματος παλαιότερων οφειλών. όπως έχει δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε σχετικά πως «εμείς θέσαμε τα ζητήματα, οι θεσμοί ζήτησαν περισσότερα στοιχεία και θα τα στείλουμε σε νεότερη τηλεδιάσκεψη».

Από την πλευρά τους οι Θεσμοί εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί κάτι που αναμενόταν, στην πρόταση για πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και εν συνεχεία σε νέα ρύθμιση.

Οι Θεσμοί από την πλευρά τους ζήτησαν εξειδίκευση της πρότασης και συγκεκριμένους αριθμούς προκειμένου να τα μελετήσουν και το ζήτημα θα επανέλθει έχοντας απαντήσεις στο αίτημα της κυβέρνησης.

Το μέχρι τώρα σχέδιο προβλέπει ασφαλιστική ενημερότητα σε οφειλέτες που θα σπεύσουν να πληρώσουν και θα είναι συνεπείς στις καταβολές των τρεχουσών εισφορών τους, με ταυτόχρονο «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Για να ενταχθεί ο οφειλέτης στο πρόγραμμα θα πρέπει να καταβάλει ανελλιπώς τις τρέχουσες εισφορές για να μην βγει εκτός ρύθμισης.

Το ζήτημα θα συζητηθεί σε τηλεδιάσκεψη αφού πρώτα οι Θεσμοί κάνουν τις απαραίτητες μελέτες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή