N.Δ.: Ζοφερή ατμόσφαιρα παρασκηνίου

N.Δ.: Ζοφερή ατμόσφαιρα παρασκηνίου

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρύτερο ζήτημα δημοκρατίας θέτει η Ν.Δ., με αφορμή τις μεθοδεύσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης και των μέσων ενημέρωσης που θυμίζουν σκοτεινές εποχές και, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «αποπνέουν ζοφερή ατμόσφαιρα παρασκηνίου». Η Πειραιώς καταγγέλλει «αδιανόητες» κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, «μαγειρέματα» και πολιτικοποίηση συγκεκριμένων υποθέσεων, με αφορμή τον αποκλεισμό του Ισίδωρου Ντογιάκου από τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Εισαγγελίας Εφετών στο παρά πέντε, κατόπιν παρέμβασης του υπουργού Δικαιοσύνης, ενώ εντάσσει το περιστατικό στο ευρύτερο κάδρο των αντιδημοκρατικών πρακτικών της κυβέρνησης. 

Η Πειραιώς κατήγγειλε χθες τον τρόπο –την έφεση του Ν. Παρασκευόπουλου– με τον οποίο ο κ. Ντογιάκος τέθηκε εκτός μάχης, με αφορμή την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου σε βάρος του, ως μεθόδευση και  «πολιτική σκοπιμότητα», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για νοσηρή αντίληψη περί της ανεξαρτησίας και του αυτοδιοίκητου της Δικαιοσύνης. Η Ν.Δ. κάνει λόγο για κυβερνητικές πιέσεις και μεθοδεύσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης που δεν αρμόζουν σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, ενώ εμμέσως πλην σαφώς εντάσσει στο κάδρο των αντιδημοκρατικών πρακτικών και τη συμπεριφορά απέναντι στα μέσα ενημέρωσης μέσω της αντισυνταγματικής παράκαμψης του ΕΣΡ στη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στον τρίτο όροφο της Πειραιώς καταγγέλλουν ότι η «ομάδα εξουσίας» του Αλ. Τσίπρα επιχειρεί να εγκαθιδρύσει δικό της κομματικό κράτος και σύστημα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, εσχάτως με το προκάλυμμα της διαπλοκής. Ο Κυρ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει εδώ και μήνες σε εγχώριους και ξένους συνομιλητές του την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει ένα παράλληλο πρόγραμμα άλωσης του κράτους, χειραγώγησης των Αρχών και παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, ενώ πριν από λίγα 24ωρα η Ν.Δ. χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «μεταλλαγμένο Πολάκη» που παρεμβαίνει ωμά στο έργο της Δικαιοσύνης, με αφορμή το γεγονός ότι από το βήμα της ΔΕΘ επιχείρησε να προκαταλάβει την κρίση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. «Oσο σκοτεινιάζει ο πολιτικός της ορίζοντας τόσο η κυβέρνηση βυθίζεται σε έλος αυταρχισμού», κατήγγειλε χθες ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., μιλώντας για ανησυχητικά σημάδια και καθημερινά χτυπήματα στη δημοκρατία. Η Πειραιώς με αιχμή τον Παύλο Πολάκη κάνει λόγο για «σκοτεινές εικόνες κυβερνητικού αυταρχισμού» και επανέρχεται στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για τον έλεγχο της ενημέρωσης και την ύφανση νέου δικτύου διαπλοκής. 

Μείζον θεωρούν στην Πειραιώς και το ενδοκυβερνητικό ζήτημα που προκύπτει από τις δηλώσεις του Γ. Δραγασάκη για το χρέος, παρότι το Μαξίμου έσπευσε να το «κατεβάσει» διαρρέοντας ότι δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Η Ν.Δ. αντιπαρέβαλε τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη ότι «είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μια ρύθμιση για το χρέος» με αυτές του κ. Δραγασάκη σε επιτροπή της Βουλής, όπου παραδέχθηκε ότι η διαδικασία θα πάει πολύ πιο μακριά από το 2018, προκειμένου να αναδείξει ακόμη ένα ψέμα του πρωθυπουργού. Την ίδια ώρα, η Ν.Δ. πήρε σαφή θέση και για το θέμα του Ωραιοκάστρου, καταδικάζοντας στην ουσία τις δηλώσεις του δημάρχου. «Ρατσιστικά φαινόμενα, κορώνες και απειλές δεν είναι ανεκτά. Κηρύγματα μισαλλοδοξίας, ρατσισμού, ακρότητας είναι μακριά και πέρα από την αντίληψη της Ν.Δ.», είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή