ΚΚΕ: Παλιά συνταγή ο οδικός χάρτης ΣΥΡΙΖΑ

ΚΚΕ: Παλιά συνταγή ο οδικός χάρτης ΣΥΡΙΖΑ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο κ. Τσίπρας έχει ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής εξαπάτησης του λαού μας για να υπηρετήσει τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης χρησιμοποιώντας τον κ. Κατρούγκαλο ως δήμιο των εργασιακών δικαιωμάτων».

Με τη φράση αυτή άνοιξε χθες τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ ο κ. Δημ. Κουτσούμπας, εξαπολύοντας σφοδρότατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρωθυπουργό. «Το καινούργιο παραγωγικό μοντέλο, ο περίφημος οδικός χάρτης που παρουσίασε, είναι μια πολύ παλιά, δοκιμασμένη συνταγή. Καλεί τον λαό να δεχτεί και πάλι αδιαμαρτύρητα τα νέα μέτρα, περιμένοντας το θαύμα της ανάπτυξης, μπας και πέσει κανένα ψίχουλο στο τραπέζι», υποστήριξε ο γραμματέας του ΚΚΕ και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάψει «να διαφημίζει τις πολιτικές σφαγιασμού των εργατικών εισοδημάτων».

Μάλιστα, προϊδεάζοντας για τη στάση που θα κρατήσει το ΚΚΕ το επόμενο διάστημα, χαρακτήρισε τις επικείμενες εργασιακές αλλαγές «αιτία πολέμου» και τόνισε ότι είναι θέμα χρόνου να έρθει νόμος στη Βουλή με de facto απαγόρευση των απεργιών και πλήρη απελευθέρωση στις ομαδικές απολύσεις. «Προσπαθούν να ξεδοντιάσουν το εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα, να αφήσουν τους εργαζομένους χωρίς κανένα όπλο και γι’ αυτό τα σχέδιά τους πρέπει να συναντήσουν ισχυρές αντιστάσεις», τόνισε. Τέλος, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «προωθεί και νέα αφαίμαξη των εργαζομένων με φόρους και περικοπές δαπανών ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2017 και 3,5 δισ. ευρώ το 2018» και προεξόφλησε ότι «ο κ. Τσίπρας θα αποδεχθεί τελικά το δημόσιο χρέος να το πληρώσει στο ακέραιο ο λαός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή