Αλεξιάδης για Στουρνάρα: Δεν χρησιμοποιούμε τους εισαγγελείς κατά παραγγελία

Αλεξιάδης για Στουρνάρα: Δεν χρησιμοποιούμε τους εισαγγελείς κατά παραγγελία

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέμα της εφόδου οικονομικών εισαγγελέων στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, βρέθηκε νωρίτερα στο επίκεντρο αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

«Παρακολουθούμε εμβρόντητοι τα όσα έχουν συμβεί με τον κ. Στουρνάρα με τους Εισαγγελείς οι οποίοι στάλθηκαν στην οικία του, συμπτωματικά λίγες ώρες μετά, αφού η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ενέκρινε τη νέα ηγεσία της  ATTICA BANK -τους εκλεκτούς δηλαδή της δικής σας Κυβέρνησης- και η σύζυγος του κ. Στουρνάρα μιλάει για σκοπιμότητα που έχει στόχο τον σύζυγό της. Διαφωτίστε την κοινή γνώμη, τι συμβαίνει με την υπόθεση του κυρίου Στουρνάρα;», είπε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή απευθυνόμενη στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ.Αλεξιάδη, κατά την διάρκεια διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου.

«Βαρύτατο πολιτικό επιχείρημα» χαρακτήρισε αμέσως ο κ. Αλεξιάδης τη χρήση του ρήματος «στάλθηκαν» από την ερωτώσα βουλευτή: «Είπατε: «Οι Εισαγγελείς στάλθηκαν». Ξέρετε εδώ πρέπει να αποφασίσετε. Ή η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και υπερασπιζόμαστε όλοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης ή θέλετε να επαναφέρουμε τη δικαιοσύνη σε λειτουργίες που έχουν αποδειχθεί τα προηγούμενα χρόνια και πολλές φορές έχει καταγγείλει και το δικό σας κόμμα ή δικά σας στελέχη όταν ήταν σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις. Εμείς, λοιπόν, ούτε τις φορολογικές υπηρεσίες χρησιμοποιούμε, για να τις στείλουμε για ελέγχους σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που κάνουν κριτική προς την Κυβέρνηση, όπως έγινε επί των ημερών σας ή επί προηγουμένων Κυβερνήσεων ούτε σε καμία περίπτωση έχουμε μια λογική να χρησιμοποιήσουμε τη δικαιοσύνη και τους Εισαγγελείς» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Είναι βαρύτατο αυτό που είπατε και ελπίζω να καταλάβετε το τι είπατε, ότι οι Εισαγγελείς στάλθηκαν. Θεωρείτε, δηλαδή, ότι αυτήν την περίοδο γίνονται εισαγγελικές έρευνες κατά παραγγελία; Είναι βαρύτατο πολιτικό επιχείρημα. Πρέπει να πάρετε θέση».

Αμέσως μετά, η κυρία Αραμπατζή υπογράμμισε: «Σε ό,τι αφορά το «στάλθηκαν», κύριε Υπουργέ, θα έλεγα ότι «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται». Το λέει ο ελληνικός λαός. Άλλωστε μετά τις απαντήσεις του κυρίου Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ σε σχέση με το Συμβούλιο της Επικρατείας, προφανώς έχετε τον λόγο να «μυγιάζεστε». Εγώ ρώτησα συγκεκριμένα, κύριε Υπουργέ. Είναι γνωστές οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ανεξαρτησία και την προάσπιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και παρακαλώ μην ρίχνετε τα πυρά εκεί που δεν αρμόζουν. Εγώ ρώτησα συγκεκριμένα επί της ουσίας να διαφωτίσετε τον ελληνικό λαό, αλλά εσείς προτιμήσατε την παρελκυστική λογική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή