Γ. Μουζάλας: To 90% των προσφυγόπουλων έχει εμβολιαστεί

Γ. Μουζάλας: To 90% των προσφυγόπουλων έχει εμβολιαστεί

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πληροφορία ότι το 90% των παιδιών προσφύγων και μεταναστών έχουν εμβολιαστεί, δημοσιοποίησε σήμερα από του βήματος της Βουλής ο κ. Ι. Μουζάλας, παραδεχόμενος πάντως κατά τα λοιπά ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα –όσον αφορά το μεταναστευτικό-προσφυγικό», ειδικά στα νησιά.

Οι σχετικές αναφορές έγιναν κατά την διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Ν.Μηταράκη, ειδικά για την περίπτωση της Χίου, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών αφενός να καλεί τον ερωτώντα βουλευτή «να βάλει πλάτη» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αφετέρου δε να του επιτίθεται υποστηρίζοντας πως είναι ο κ. Μηταράκης που «πρακτικά καλύπτει» ή και υποκινεί εξεγέρσεις Ελλήνων σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών. Οταν ο γαλάζιος βουλευτής, ωστόσο, ζήτησε από τον αρμόδιο για το μεταναστευτικό αναπληρωτή υπουργό ή να παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίξει την κατηγορία ή να ζητήσει συγνώμη, ο κ. Μουζάλας περιορίστηκε σε έμμεση «ανασκευή» των λεγομένων του.

«Εχω εδώ δικά σας δημοσιεύματα όπου καλείτε πρακτικά τον λαό της Χίου σε εξέγερση. Καλύπτετε πρακτικά τις εξεγέρσεις. Καλύπτετε πρακτικά με τις φωνές σας αυτά τα οποία δεν θα έπρεπε να γίνονται» είπε αρχικώς ο κ. Μουζάλας.

«Θεωρώ προσβλητικό τον ισχυρισμό ότι έχω οποιαδήποτε σχέση, έμμεση ή άμεση, με τα επεισόδια ή τις κινητοποιήσεις που έγιναν στη Χίο και σας καλώ στη δευτερολογία σας να το αποδείξετε συγκεκριμένα ή παρακαλώ για λόγους τάξης και ήθους να το ανακαλέσετε», απάντησε αμέσως ο κ. Μηταράκης.

«Είπα ότι ο τρόπος με τον οποίο θέτει ψέματα, δηλαδή όταν ο κ. Μηταράκης λέει ότι θα δημιουργηθούν νέα hotspots, ενώ αυτό το οποίο θα γίνει είναι ότι οι υπάρχουσες δομές θα γίνουν καλύτερες και θα φύγουν έξω από το κέντρο της πόλης, αυτό δημιουργεί πανικό. Αυτό είπα και αυτό χρησιμοποιείται γι’ αυτές τις συγκεντρώσεις», περιορίστηκε να σχολιάσει ο κ. Μουζάλας.

«Ανασκευάσατε εν μέρει, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, διότι δεν ειπώθηκε ακριβώς έτσι, κύριε Υπουργέ», ανέφερε ο προεδρεύων της συνεδρίασης Νικ. Κακλαμάνης, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής παράλληλα να θέτει και μια άλλη πτυχή του όλου ζητήματος, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής με αφορμή τα όσα γίνονται στο Ωραιόκαστρο, αναφορικά με την παρουσία παιδιών προσφύγων και μεταναστών σε σχολικές μονάδες για μαθήματα, τις απογευματινές ώρες.

«Με συγχωρείτε πολύ, αλλά γιατί δεν βρίσκεται η λύση που θα τέλειωνε το θέμα του βιβλιαρίου υγείας στα παιδάκια από τη Συρία; Όπως όλα τα Ελληνόπουλα από την ημέρα που γεννιούνται έχουν βιβλιάριο υγείας -βεβαίως, αυτά δεν είχαν αυτή την πολυτέλεια- μπορεί να βγει τώρα βιβλιάριο υγείας, αφού γίνουν οι εξετάσεις και οι όποιοι εμβολιασμοί, άρα να λήξει και το ότι είναι ή δεν είναι άρρωστα» είπε συγκεκριμένα ο κ. Κακλαμάνης απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό.

«Αυτό είναι κάτι το οποίο γίνεται. Τα παιδάκια είναι εμβολιασμένα σχεδόν στο 90%» είπε ο κ. Μουζάλας, για να συμπληρώσει στην επίμονη παρατήρηση Κακλαμάνη περί την ανάγκη να έχουν βιβλιάριο υγείας τα παιδιά:

«Εμείς θα δώσουμε και σε αυτά τα παιδιά κάρτες. Δεν γίνεται μέσα σε αυτούς τους τρεις μήνες να έχουν τελειώσει όλα αυτά. Είναι, όμως, σωστό αυτό που λέτε και θα πρέπει να υλοποιηθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή