Χατζηδάκης:«Θα πούμε λίγα και θα κάνουμε πολλά»

Χατζηδάκης:«Θα πούμε λίγα και θα κάνουμε πολλά»

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νοικοκυρεμένη διαχείριση που θα βασίζεται στο τρίπτυχο «λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες και άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα» είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας και οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί στην ομιλία του το Σάββατο, στο "Ι.Βελλίδης", ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τα παραπάνω δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Η κατεύθυνσή μας πολιτικά είναι ξεκάθαρη: Θα πούμε λίγα και θα τα κάνουμε όλα. Διότι υπάρχει απογοήτευση στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, καθώς από τον σημερινό πρωθυπουργό ειπώθηκαν πολλά και δεν έγινε σχεδόν τίποτα, για να μην πω τίποτα», είπε ο κ.Χατζηδάκης

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει δύο πίνακες. Στον έναν θα περιλαμβάνονται οι περικοπές των φόρων που προτείνει η ΝΔ και στον άλλον οι περικοπές των δαπανών.

«Όση θα είναι η περικοπή των φόρων άλλη τόση θα είναι και περικοπή των δαπανών. Διότι ο στόχος μας είναι φυσικά να μην αυξηθούν τα ελλείμματα αλλά να γίνει μια νοικοκυρεμένη διαχείριση να γίνει μια καινούργια αρχή», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

«Υπάρχουν περιθώρια εξοικονόμησης που έχουν να κάνουν, για παράδειγμα, με τις καταναλωτικές δαπάνες, με τις αμυντικές δαπάνες -χωρίς φυσικά να θίγεται το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων- κ.ο.κ. Ας κάνουμε υπομονή ακόμη μια ήμερα, ο κ Μητσοτακης θα είναι πολύ συγκεκριμένος», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απολύσεων στον δημόσιο τομέα ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι «τέτοια πιθανότητα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει».

«Θα είμαστε πολύ συγκεκριμένοι και θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα με αναλυτικό τρόπο. Ο Έλληνας πολίτης θα καταλάβει ότι η ΝΔ έχει συγκεκριμένο σχέδιο», είπε ο κ. Χατζηδάκης τονίζοντας ότι έχουμε «πληρώσει ακριβά σε αυτόν τον τόπο την αερολογία και τη δημαγωγία».

Αναφορικά με τη Βόρεια Ελλάδα, δήλωσε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή επειδή έχει πληγεί εντονότερα από την κρίση, τόσο λόγω του προσφυγικού όσο και λόγω της οικονομίας, καθώς η ανεργία στη Βόρεια Ελλάδα είναι συγκριτικά μεγαλύτερη.

Η βασική κατεύθυνση ωστόσο είναι μια: «Χαμηλότερη φορολόγηση, όχι μόνο για να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις από τα φορολογικά βάρη αλλά για να υπάρξει ο αναγκαίος χώρος για να στηριχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας με χρήματα που δεν θα τα απορροφά ένας αδηφάγος δημόσιος τομέας». Ο κ. Χατζηδάκης είπε ακόμη ότι αυτό θα δώσει επίσης, σημαντικά κίνητρα για νέες επενδύσεις στη χώρα, «όχι απλά και μόνο γιατί θέλουμε να στηρίξουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά γιατί θεωρούμε ότι η στήριξη αυτή είναι προϋπόθεση για να δημιουργηθούν καινούργιες δουλειές και να μπει μεροκάματο στο σπίτι».

Μίλησε ακόμη για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι «βρίσκεται σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της κρίση».

«Έχουμε μια πολυεπίπεδη κρίση στη Ευρώπη που χρειάζεται θάρρος πολιτικό για να αντιμετωπιστεί», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και προσέθεσε: «Ο λαϊκισμός θέτει ενίοτε τα σωστά ερωτήματα, άλλα δεν δίνει ποτέ τις σωστές απαντήσεις. Τις απαντήσεις θα τις δώσουν σοβαροί, υπεύθυνοι, μετριοπαθείς πολιτικοί σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι θα έχουν το κουράγιο να πάνε κόντρα στο λαϊκιστικό ρεύμα και να εμπνεύσουν με την πολιτική τους, έτσι ώστε η Ευρώπη να μην καταστεί μια νησίδα προβλημάτων στην υφήλιο».

(πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή