Ρέντσι: «Σημειώθηκε πολύ μικρό βήμα προόδου, η Ευρώπη κινδυνεύει»

Ρέντσι: «Σημειώθηκε πολύ μικρό βήμα προόδου, η Ευρώπη κινδυνεύει»

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σημειώθηκε πολύ μικρό βήμα προόδου. Δεν είναι αρκετό. Αν δεν αλλάξει τις πολιτικές της σε ότι αφορά την μετανάστευση και οικονομία, η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει μεγάλο κίνδυνο», έγραψε σε tweet του ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μετά την λήξη της συνόδου της Μπρατισλάβα.

«Οι λύσεις που είχαν βρεθεί μετά την σύνοδο της Μάλτας έμειναν νεκρό γράμμα», δήλωσε, επίσης, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, σύμφωνα με τον οποίο «δεν μπορεί να πιστεύει, κανείς, ότι έχοντας λύσει το πρόβλημα της Τουρκίας, λύθηκε και το πρόβλημα στο σύνολο του». Εξήγησε, δε, ότι η χώρα του, «για το μεταναστευτικό θέλει να δει να γίνονται πράξεις».

Σε ότι αφορά την οικονομική πολιτική, ο Ματέο Ρέντσι τόνισε ότι «η Ιταλία χρειάζεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη, αλλά είναι και η Ευρώπη, στο σύνολο της, η οποία πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη, εγκαταλείποντας την πολιτική της λιτότητας».

Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα σχολιάζει ότι η στάση της Ιταλίας είναι στα όρια της ρήξης με την Γαλλία και την Γερμανία. Ο κεντροαριστερός Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε με έμφαση, επίσης, στο υπερβολικό εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, το οποίο, όπως είπε, δεν σέβεται τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

«Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπογράψει συμφωνίες με τις αφρικανικές χώρες για την μετανάστευση, θα το πράξουμε μόνοι μας. Αν το μόνο που κάνει η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή είναι να μεταφέρει τους μετανάστες στην Σικελία, αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί», είπε ο Ματέο Ρέντσι.

Τόνισε, τέλος, ότι στην σύνοδο της Μπρατισλάβα, παρατηρήθηκαν λεκτικοί ακροβατισμοί, όσων θέλουν να θεωρούν ότι στην σύνοδο σημειώθηκε πρόοδος σε ότι αφορά το προσφυγικό και το μεταναστευτικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή