Δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των νέων καναλαρχών ζητεί ο Στ. Θεοδωράκης

Δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των νέων καναλαρχών ζητεί ο Στ. Θεοδωράκης

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βουλή οδηγεί τις τηλεοπτικές άδειες το Ποτάμι, επιδιώκοντας να εκθέσει την κυβέρνηση τόσο για τον τρόπο που διεξήχθη ο διαγωνισμός, όσο κυρίως για όσα ακολούθησαν στον έλεγχο των «πόθεν έσχες» των νέων ιδιοκτητών. «Επειδή η διαδικασία με τις τηλεοπτικές άδειες εξελίσσεται σε μέγα σκάνδαλο, οφείλει η κυβέρνηση να σταματήσει το κρυφτούλι και να δώσει καθαρές απαντήσεις δημοσιοποιώντας τα “πόθεν έσχες” των νέων καναλαρχών», επισήμανε ο κ. Στ. Θεοδωράκης.

Προκάλεσε δε την κυβέρνηση να γνωστοποιήσει επιτέλους τη θέση της για τις συνεχείς αποκαλύψεις ότι ο κ. Καλογρίτσας αντί για ρευστό κατέθεσε δανεικά βοσκοτόπια, ενώ επικαλούμενος τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι «αν κάποιος από τους προσωρινούς υπερθεματιστές δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα χρήματά του, θα εκπέσει», κάλεσε προσωπικά τον πρωθυπουργό να πει αν υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το γεγονός ότι η επιτροπή που η κυβέρνηση επέλεξε τα βρήκε όλα εντάξει.

Παράλληλα, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας αξιώνει συγκεκριμένες απαντήσεις από τον κ. Νίκο Παππά, καλώντας τον να εξηγήσει, πρώτον γιατί «δεν έγινε ουσιαστικός έλεγχος του “πόθεν έσχες” των υπερθεματιστών, αλλά έγινε δεκτή μόνο δήλωση των περιουσιακών τους στοιχείων» και δεύτερον «τι ρόλο έπαιξε και με τι αντίτιμο η εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών που ανέλαβε υποτίθεται να συνδράμει τη διαδικασία ελέγχου».

Χθες, εν τω μεταξύ, είχαμε ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ των συζητήσεων του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, καθώς σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο κ. Σπύρος Λυκούδης όχι μόνον επιμέρισε τις ευθύνες του ναυαγίου στον κ. Στ. Θεοδωράκη και την κ. Φώφη Γεννηματά, αλλά δήλωσε ότι δεν θα μείνει «με τα χέρια σταυρωμένα», μιλώντας για πρώτη φορά για την ανάγκη «εξεύρεσης κοινά αποδεκτών λύσεων, έστω και ενδιάμεσων ή μεταβατικών». Φράση που εξελήφθη βέβαια από τους παρισταμένους ως δήλωση αυτοδιαθεσιμότητας του κ. Λυκούδη να αναλάβει ρόλο ενδιάμεσου ηγέτη του χώρου.

Το γεγονός, βέβαια, δεν έμεινε αναπάντητο από τη Σεβαστουπόλεως. «Ο,τι είχαμε να πούμε, το είπαμε. Αρκετό χρόνο χάσαμε προσπαθώντας να πείσουμε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι η λύση είναι στην αλλαγή και όχι στη συντήρηση των παλαιών κομμάτων», έλεγαν συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη, εκφράζοντας έτσι την απαξίωσή τους για τις εκκλήσεις Λυκούδη να συμβάλει και το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ στην εκτόνωση της κατάστασης.

Ας σημειωθεί, τέλος, πως όχι τυχαία, ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης αντί της ομιλίας Λυκούδη προτίμησε να παρακολουθήσει την ίδια ώρα την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μάνου Ματσαγγάνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή