Η ΝΔ χτυπάει τον Τσίπρα με το ίδιο νόμισμα

Η ΝΔ χτυπάει τον Τσίπρα με το ίδιο νόμισμα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε όλες τις έρευνες που έχουν φτάσει κατά καιρούς στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και αποτυπώνουν τα ποιοτικά στοιχεία της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ΝΔ υστερεί σταθερά στον τομέα της καταπολέμησης της διαπλοκής.

Αυτή είναι η βασική «αχίλλειος πτέρνα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προφανώς ως αποτέλεσμα των τεσσάρων δεκαετιών της Μεταπολίτευσης και της εντύπωσης της κοινής γνώμης ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν ταυτιστεί με την διαπλοκή. Αυτό ακριβώς το στοιχείο, που αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα του Αλέξη Τσίπρα θα επιχειρήσει να αποδομήσει η ΝΔ με συστηματικό τρόπο, αφού θεωρούν πως η κυβέρνηση τους έχει κάνει ένα «απρόσμενο» δώρο στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Ο κ. Τσίπρας άλλωστε σε πρόσφατη ομιλία του στην Βουλή ανέφερε πως το τρίγωνο της διαπλοκής είναι «Τράπεζες-κανάλια- κόμματα». Με το ίδιο νόμισμα και το ίδιο επιχείρημα , θα επιδιώξει να αποδομήσει πλέον η ΝΔ τον κ. Τσίπρα, θεωρώντας πως η πληγή που έχει ανοίξει για την κυβέρνηση είναι μόνο στην αρχή και μπορεί να γίνει ολόκληρο τραύμα που θα θολώσει ανεπανόρθωτα την εικόνα της.

«Συγκάλυψη σκανδάλου»

Βούληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να μην αφήσει καθόλου το θέμα των τηλεοπτικών αδειών να φύγει από την επικαιρότητα, με τα στελέχη του κόμματος να έχουν πάρει «οδηγίες» να τα κρατάνε ψηλά, αφού στην Πειραιώς δεν το θεωρούν απλά μία παρατυπία, αλλά «το μεγαλύτερο σκάνδαλο», όπως χαρακτηριστικά λένε. Αυτή είναι και η λέξη που θα επικρατήσει στο λεξιλόγιο των «γαλάζιων» στελεχών και θα συνοδεύεται με την λέξη «συγκάλυψη».

Το γεγονός εξάλλου ότι η κυβέρνηση καταψήφισε να πάνε οι 4 υπερθεματιστές στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, θεωρείται στην Πειραιώς μείζον ηθικό θέμα που πρέπει να αναδειχθεί καταλλήλως. Στη Νέα Δημοκρατία είναι δεδομένη η πεποίθηση πως το συγκεκριμένο «σκάνδαλο» θα τροφοδοτήσει πολύ πιο γρήγορα του αναμενομένου την κυβερνητική φθορά με άγνωστες συνέπειες. Τονίζουν δε με νόημα, πως πλέον ο κ. Τσίπρας έχει θεσμικά το δικαίωμα διενέργειας εκλογών, βάσει του Συντάγματος, κάτι που κάνει τα στελέχη του κόμματος να είναι σε πλήρη εγρήγορση για παν ενδεχόμενο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή