«Σκληρό ροκ» από τη Ν.Δ. για τις άδειες

«Σκληρό ροκ» από τη Ν.Δ. για τις άδειες

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση… Οταν ο Αλ. Τσίπρας χρησιμοποιούσε τη ρήση του Μεγάλου Τιμονιέρη για να απαντήσει στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν βασικό σύνθημα της Ν.Δ. Η Πειραιώς κλιμακώνει τις επιθέσεις της έναντι του κυβερνητικού Βατερλώ, καθώς πεποίθηση του Κυρ. Μητσοτάκη είναι ότι η κυβερνητική φθορά είναι πλέον μη αναστρέψιμη. Το «σκληρό ροκ», σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ενισχυθεί τις επόμενες ημέρες και με μήνυση της Ν.Δ. κατά της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για τις άδειες, για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Στον τρίτο όροφο της Πειραιώς θεωρούν ότι μαζί με το ηθικό πλεονέκτημα θα ακυρωθεί και ο νόμος Παππά. Πριν ακόμη εκπέσει στο ΣτΕ, έλεγαν στελέχη της Ν.Δ., θα είναι οι ίδιοι οι υπερθεματιστές και άλλοι διεκδικητές που θα ακυρώσουν τον νόμο στην πράξη με αφορμή τα κενά της διαδικασίας που αποκάλυψε η περίπτωση Καλογρίτσα. Την ώρα που η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ο διαγωνισμός έχει ήδη καταρρεύσει «πολιτικά, ηθικά και νομικά» και απέδιδε ευθύνες στην επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού επειδή δεν διασφάλισε τον ουσιαστικό έλεγχο του «πόθεν έσχες» των τεσσάρων υπερθεματιστών, η ομοβροντία στελεχών περί ποινικών ευθυνών κακουργηματικού χαρακτήρα, τις οποίες πρέπει να διερευνήσει η Δικαιοσύνη, δεν άφηνε καμία αμφιβολία για τις προθέσεις της Ν.Δ. να συνεχίσει να ανεβάζει τους τόνους για το θέμα. Στελέχη της Ν.Δ. έλεγαν ότι ο γ.γ. Επικοινωνίας Λευτ. Κρέτσος είναι έκθετος, όπως και σύσσωμη η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού (πολιτικά διορισμένη), καθώς όφειλε να ελέγξει τα «πόθεν έσχες» πριν αποφανθεί για τους «οριστικούς» υπερθεματιστές. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Πειραιώς θα είναι ικανοποιημένη αν ο κ. Κρέτσος κηρυχθεί έκπτωτος, καθώς μιλούν για πολιτικές ευθύνες που βαρύνουν τον υπουργό Επικρατείας και τον πρωθυπουργό.

Σε εγρήγορση για το προσφυγικό

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκφράζει στους συνομιλητές του την πεποίθηση ότι η φθορά του Αλ. Τσίπρα και της κυβέρνησης είναι μη αναστρέψιμη. Η εκτίμηση αυτή δεν εδράζεται μόνο στο θέμα των αδειών και στις δυσκολίες της β΄ αξιολόγησης, αλλά και στην πεποίθηση ότι το προσφυγικό μοιάζει με βραδυφλεγή βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Η κατάσταση στο προσφυγικό έχει ήδη αποτελέσει θέμα συσκέψεων του κ. Μητσοτάκη με βουλευτές και στελέχη τα τελευταία 24ωρα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ζητήσει απ’ όλους να βρίσκονται σε εγρήγορση σχετικά με το ζήτημα, ενώ με εντολή του υπήρξε και παρέμβαση του αρμόδιου συντονιστή Β. Κικίλια για την Αμυγδαλέζα. Οσο για την ανακοίνωση του Μαξίμου περί θαλασσοδανείων της Attica Bank στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ, η Πειραιώς κάνει λόγο για «αντιπερισπασμό» προκειμένου να καλυφθούν οι ευθύνες της επιτροπής και του κ. Κρέτσου και θυμίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης απαγόρευσε με καταστατική ρύθμιση τη λήψη δανείου από το κόμμα και ψήφισε την Εξεταστική για τη δανειοδότηση των κομμάτων. Η Χαρ. Τρικούπη από την πλευρά της σε ανακοίνωσή της αφήνει αιχμές για τον Χρ. Σπίρτζη και υπουργούς που είχαν επαγγελματική σχέση με την Attica Bank.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή