Την Παρασκευή στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Την Παρασκευή στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα παρά τις αρχικές πληροφορίες που ανέφεραν ότι αυτό επρόκειτο να γίνει σήμερα. Στόχος είναι να κατατεθεί στις αρμόδιες επιτροπές τη Δευτέρα και με επείγουσες διαδικασίες να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση την Τρίτη.

Σε αυτό αναμένεται να περιλαμβάνονται οι τρεις δράσεις για το ασφαλιστικό (εξάλειψη της κατώτατης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, κατάργηση όλων των εξαιρέσεων των χαμηλών εισφορών υγείας και αλλαγές στο εφάπαξ). Επίσης, νομοθετική παρέμβαση απαιτείται και για τη μετάβαση της αγοράς ηλεκτρισμού στο ευρωπαϊκό μοντέλο απελευθέρωσης (target model). Παράλληλα, η κυβέρνηση είναι πολύ πιθανό να συμπεριλάβει στο πολυνομοσχέδιο και το δεύτερο πακέτο των ΔΕΚΟ που θα περάσουν στο νέο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. Σε αυτό το πακέτο περιλαμβάνονται οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Αττικό Μετρό, Κτηματικές Υπηρεσίες, ΕΛΒΟ, ΑΔΜΗΕ, ενώ η κυβέρνηση αναμένεται να μην εντάξει στο πακέτο την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), με το επιχείρημα ότι πρόκειται για εταιρεία με αντικείμενο σχετικό με την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή