Παππάς: Δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε σε κανέναν ότι θα πάρει την άδεια

Παππάς: Δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε σε κανέναν ότι θα πάρει την άδεια

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε σε κανέναν από τους τέσσερις ότι θα πάρει την άδεια, συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Σε κάθε σημείο αυτή η διαδικασία δοκιμάζεται. Όταν λοιπόν την Δευτέρα έχουμε την καταβολή των χρημάτων αυτό θα είναι περιουσία της διαδικασίας» υπογράμμισε ο κ. Παππάς και αναφέρθηκε σε μια «πραγματικότητα όπου θα έχουμε νόμιμες άδειες για πρώτη φορά» ενώ είπε ότι στην «Ελλάδα έχει συντελεστεί αυτά τα χρόνια μια αεροπειρατεία. Πήραν με σκοτεινό τρόπο τον αέρα της χώρας».

Αναφερόμενος στο περιστατικό στη Νέα Υόρκη με τους δύο δημοσιογράφους υποστήριξε πως «δεν είμαι πολύ σίγουρος αν φταίνε οι δημοσιογράφοι ή οι ιδιοκτήτες των μέσων. Υπόθεση εργασίας, η πιο σοβαρή και πιθανολογούμενη είναι ότι λειτούργησαν κατόπιν οδηγιών».

«Έχουν εξαντληθεί τα επιχειρήματα για την αρτιότητα και τη διαφάνεια του διαγωνισμού» είπε ο κ. Παππάς απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον κ. Καλογρίτσα και πρόσθεσε «θα εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί». Σε όσους αναφέρουν ότι η υπόθεση Καλογρίτσα, είναι το Βατοπέδι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς απάντησε «τούς εύχομαι καλή τύχη».

Ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι «μετά τον διάρκειας 15 ημερών έλεγχο (η αντίστροφη μέτρηση άρχισε χθες) θα έχουμε την οριστικοποίηση των υπερθεματιστών, εφόσον καταβληθούν τα χρήματα». «Αν δεν είναι εντάξει κάποιος φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο»

Ο κ. Παππάς ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αυτός ο διαγωνισμός είχε αλλεπάλληλα φίλτρα τα οποία οι πολιτικοί μας αντίπαλοι που εξαπολύουν εμετούς υπερασπιζόμενοι συμφέροντα δικά τους δεν ομολογούν. Τώρα είμαστε στο στάδιο να εξετάσουμε τις ενστάσεις. Υπάρχει ενδεχόμενο να μην περάσουν στην επόμενη φάση κάποιοι από τους υπερθεματιστές. Αν δεν είναι εντάξει κάποιος φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο. Εμείς δεν είμαστε σκιτζήδες. Στην Ελλάδα έχει συντελεστεί αυτά τα χρόνια μια αεροπειρατεία. Πήραν με σκοτεινό τρόπο τον αέρα της χώρας».

«Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου» δήλωσε, ενώ «απευθυνόμενος σε εχθρούς και φίλους» είπε ότι «Κάνουν λάθος εάν νομίζουν ότι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και ο υπουργός Επικρατείας ασκούν πολιτική Παππά. Η πολιτική είναι κυβερνητική».

Αμυντική γραμμή στις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για την Τράπεζα Αττικής και τον υπέρμετρο δανεισμό του Χρήστου Καλογρίτσα προσπάθησαν στήσουν σε κυβερνητική σύσκεψη χθες Τετάρτη το βράδυ στο Μάξιμου.

Ο διευθυντής της ΚΟ Κώστας Ζαχαριάδης που συμμετείχε στη σύσκεψη τόνισε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ότι συζήτησαν και για την επιθετικότητα, όπως την χαρακτήρισε, των τελευταίων ημερών εναντίον της κυβέρνησης, αλλά πρόσθεσε πως «αυτό που έχει σημασία είναι τη Δευτέρα να πληρωθούν τα χρήματα από τους τέσσερις υπερθεματιστές».

«Τη Δευτέρα οι υπερθεματιστές θα πρέπει να καταθέσουν ρευστό χρήμα, ακόμη και αν καταθέσουν τη χρυσή μασέλα της γιαγιάς τους δε με ενδιαφέρει αυτό», δήλωσε από την πλευρά του στον σταθμό μας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή