ΥΠΟΙΚ: Υπό εξέταση μέτρα φορολογικής ανακούφισης για τα νησιά που δέχονται πρόσφυγες

ΥΠΟΙΚ: Υπό εξέταση μέτρα φορολογικής ανακούφισης για τα νησιά που δέχονται πρόσφυγες

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτρα ανακούφισης για τα νησιά τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρές επιπτώσεις από τα κύματα προσφύγων και μεταναστών που δέχονται εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Ακόμα, εξετάζεται η υπαγωγή των περιοχών στον νόμο που ισχύει για περιοχές που έχουν πληγεί από θεομηνίες ή καταστροφές, ώστε να ισχύσουν οι σχετικές διευκολύνσεις που αυτός παρέχει.

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Τρύφων Αλεξιάδης, διαβεβαίωσε στη Βουλή ότι, ως επιπρόσθετο μέτρο διευκόλυνσης, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να δοθεί στους πολίτες των νησιών αυτών παράταση για την διευθέτηση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Το θέμα τέθηκε το πρώτον από τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Καματερό, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του. Ο κος. Καματερός ζήτησε την αναστολή καταβολής των υποχρεώσεων των νησιωτών προς το δημόσιο, σε μια προσπάθεια αλάφρυνσης των δεινών συνθηκών που αντιμετωπίζουν.

«Πρέπει να πάρουν ανάσα αυτά τα νησιά στα οποία δεν πήγε καλά η καλοκαιρινή σεζόν και ο τζίρος των επιχειρήσεων ήταν μειωμένος μέχρι και 60% σε κάποιες επιχειρήσεις», επεσήμανε ο κ. Καματερός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή