Κ.Αχ.Καραμανλής : «Ο Τσίπρας δεν τα βάζει με την διαπλοκή. Φτιάχνει νέα»

Κ.Αχ.Καραμανλής : «Ο Τσίπρας δεν τα βάζει με την διαπλοκή. Φτιάχνει νέα»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφείς αποστάσεις από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών πήρε ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, Ο 42χρονος πολιτικός διαχώρισε σαφώς την θέση του από τα κυβερνητικά πεπραγμένα λέγοντας πως «ο Καραμανλής και η ΝΔ τα έβαλαν με τους εργολάβους των media. Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας φτιάχνει νέους εργολάβους στο χώρο».

Όσον αφορά το φημολογούμενο φλερτ μεταξύ του πρώην Πρωθυπουργού και του νυν, ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως «του κ.Τσίπρα του αρέσει να κολακεύει τον εαυτό του συγκρίνοντάς τον με τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή».

Ο βουλευτής Σερρών άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών λέγοντας πως «είναι σαφές λοιπόν πως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες δεν καταργεί τη διαπλοκή, αλλά αντιθέτως τη θεσμοθετεί. Ας είμαστε λοιπόν ρεαλιστές. Η διαδικασία αδειοδότησης που ακολουθήθηκε είναι συνταγματικά διάτρητη». Συμπλήρωσε πως τα προβλήματα του χώρου των ΜΜΕ πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστούν διακομματικά και με μια ελάχιστη συναίνεση αναφέροντας ότι η Νέα Δημοκρατία πάντα έδειχνε το δρόμο της συναίνεσης και της συνεννόησης.

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα κανάλια δεν πρέπει να είναι μόνο τέσσερα. Όμως, δεν αποτελεί αρμοδιότητα ούτε δική μου, ούτε του κ.Παππά, ούτε του κ. Σπίρτζη, ούτε κανενός άλλου πολιτικού να αποφασίσουμε. Γι’ αυτό υπάρχει το ΕΣΡ, μια ανεξάρτητη αρχή, την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να παρακάμψει. Οι Ανεξάρτητες Αρχές αποτελούν τα θεσμικά αντίβαρα ως προς την εκτελεστική εξουσία». Τοποθετούμενος τέλος για το θέμα της Τράπεζας Αττικής ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι το κόμμα του είχε αναδείξει το πρόβλημα εδώ και μήνες. «Είναι μια αμαρτωλή ιστορία. Εδώ βλέπουμε το απόλυτο Βατερλώ της κυβέρνησης. Αδειοδότηση καναλιών και Τράπεζα Αττικής είναι δύο θέματα που βλέπουμε να ενώνονται».

Οι αποστάσεις που πήρε κατά την διάρκεια της συνέντευξης του από την Κυβέρνηση, έρχονται να επιβεβαιώσουν πως οι όποιοι δίαυλοι επικοινωνίας υπήρχαν μεταξύ Μαξίμου και Παναγή Κυριακού έχουν αρχίσει να κόβονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή