Παππάς: Υπερθεματιστές και όχι κάτοχοι αδείας οι τέσσερις

Παππάς: Υπερθεματιστές και όχι κάτοχοι αδείας οι τέσσερις

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην χορηγηθεί άδεια για τηλεοπτικό σταθμό σε κάποιον ή κάποιους από τους οριστικούς υπερθεματιστές του σχετικού διαγωνισμού, άφησε με τον πλέον επίσημο τρόπο σήμερα από του βήματος της Βουλής ο κ. Ν. Παππάς.

«Είναι οριστικοί υπερθεματιστές. Δεν είναι αδειούχοι. Δεν είναι κάτοχοι αδείας. Δεν έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, σημειώνοντας ότι για να συμβεί αυτό «υπάρχουν κι άλλες προϋποθέσεις». Μία εξ αυτών, όπως ανέφερε, είναι η καταβολή της πρώτης δόσης.

Υπό αυτό το πρίσμα δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι αν και ρωτήθηκε ευθέως από τον κ. Ιάσωνα Φωτήλα, αναφορικά με τον ανεπαρκή έλεγχο που άσκησε η εκ του νόμου αρμόδια Επιτροπή για τον έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των τεσσάρων υπερθεματιστών, ουδέν ανέφερε για την κρίσιμη αυτή πτυχή. «Τα ίδια τα μέλη της Επιτροπής ομολόγησαν με δηλώσεις τους ότι ο έλεγχος δεν ήταν ούτε του πόθεν, ούτε του έσχες. Μάλλον του αίσχους ήταν», σχολίασε ο βουλευτής του Ποταμιού, με αφορμή ερώτηση του οποίου προσήλθε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο ο κ. Παππάς.

Στις επισημάνσεις δε του ερωτώντος βουλευτή ότι από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις σχετικά με τον εν λόγω διαγωνισμό διαφαίνεται η «νέα αριστερή διαπλοκή», ο υπουργός Επικρατείας αντεπιτέθηκε: επέκρινε σφοδρότατα τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους έναντι του τηλεοπτικού τοπίου, έκανε λόγο για «κόμματα-ουρά των συμφερόντων», ενώ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση σε ορισμένους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, με τους δύο νέους εξ εκείνων που ανακηρύχθηκαν «οριστικοί υπερθεματιστές» να βρίσκονται εκτός του πεδίου βολής του κ. Παππά.

Επιπροσθέτως, με αφορμή αναφορές του κ. Φωτήλα σε δημοσιεύματα σχετικά με την οικονομική επιφάνεια του κ. Καλογρίτσα, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για «κύκλο δημιουργίας εντυπώσεων που κλείνει», σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τη συγκεκριμένη παράμετρο.

Ο ΣΚΑΪ κατέβαλε την πρώτη δόση

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣKAΪ, ως οριστικός υπερθεματιστής, κατέθεσε σήμερα Παρασκευή στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, την πρώτη δόση του τιμήματος για την αδειοδότησή του, ύψους 14.533.333 ευρώ, καθώς επίσης και όλα τα σχετικά παραστατικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή