Μηνυτήρια αναφορά Ν.Δ. «κατά παντός υπευθύνου» για άδειες

Μηνυτήρια αναφορά Ν.Δ. «κατά παντός υπευθύνου» για άδειες

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληραίνει τη στάση της η Ν.Δ. στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, με τη μηνυτήρια αναφορά «κατά παντός υπευθύνου» που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη διενέργεια του διαγωνισμού. Επιδίωξη της Πειραιώς είναι να εκπέμψει μηνύματα τόσο σε πολιτικό όσο και σε νομικό επίπεδο. Στο πρώτο, να αποδομήσει πλήρως την εικόνα μιας κυβέρνησης που εμφανίζεται ως σημαιοφόρος κατά της διαπλοκής, αλλά στην πράξη ευνοεί τους «φίλους» της. Στο δεύτερο, να «φωτογραφίσει» ποινικές ευθύνες, οι οποίες δεν σταματούν κατ’ ανάγκη στην πενταμελή Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού.

Εξάλλου, λίγη ώρα αφότου οι βουλευτές της Ν.Δ. που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (Μ. Βορίδης, Oλγα Κεφαλογιάννη, Κ. Τζαβάρας, Χαρ. Αθανασίου) κατέθεταν τη μήνυση στον Aρειο Πάγο, η Ν.Δ. σε αυστηρούς τόνους απηύθυνε προειδοποίηση προς τον Ν. Παππά να μην επιχειρήσει να «ξεπλύνει» με νέα νομοθετική ρύθμιση τις ευθύνες και τις παραλείψεις της κυβέρνησης στον διαγωνισμό. Η μηνυτήρια αναφορά αφορά όλα τα στάδια του διαγωνισμού, δηλαδή όχι μόνο τη διενέργεια αλλά και τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» των υποψηφίων καναλαρχών.

Σε αυτήν επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού σκόπιμα ευνόησε τουλάχιστον έναν εκ των υπερθεματιστών «μην ελέγχοντας καθόλου, ή στοιχειωδώς τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε τα ποσά της προσφοράς του», καθώς και ότι «ψευδώς βεβαίωσε ότι διενήργησε τον έλεγχο επάρκειας των οικονομικών μέσων του κ. Καλογρίτσα με βάση τους όρους της προκήρυξης, αφού είναι σαφές ότι δεν διενήργησε τέτοιο έλεγχο».

Hταν η κατάληξη των απανωτών συσκέψεων που είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Κυρ. Μητσοτάκης, καθώς στον τρίτο όροφο της Πειραιώς υπάρχει η πεποίθηση ότι η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων που προκύπτουν από το πόρισμα της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής και τον κ. Καλογρίτσα, ακυρώνει τον διαγωνισμό πολύ πριν αποφανθεί το ΣτΕ.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας (members.onned.gr), στην οποία νέοι από ολόκληρη τη χώρα μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα για Σύνεδροι. Σε επτά ημέρες περίπου 1.000 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή και οι υπογραφές που έχουν συγκεντρώσει ξεπερνούν τις 21.000. Στατιστικά αυτό σημαίνει ότι για την επανίδρυση υπογράφουν δύο νέοι ανά λεπτό. Πηγές της Ν.Δ. έλεγαν ότι δεδομένου ότι το Συνέδριο πραγματοποιείται σε περίπου ένα μήνα, το στοίχημα του Κυρ. Μητσοτάκη έχει κερδηθεί, καθώς το κριτήριο είναι «άνοιγμα σε όλους τους νέους, ανεξαρτήτως του αν ήταν μέλη του κόμματος μέχρι σήμερα». Σημειώνεται ότι το εν λόγω σύστημα, σύμφωνα με το οποίο όποιος νέος (18-32) συγκεντρώσει 30 υπογραφές από άλλους νέους, μπορεί να γίνει Σύνεδρος, ανεξάρτητα από το αν ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ ή όχι, εφαρμόζεται για πρώτη φορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή