ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης για τα προαπαιτούμενα: «Ντροπή αυτό που ψηφίζει σήμερα το Κοινοβούλιο»

vroutsis_800_3-thumb-large

«Μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είδαμε για πρώτη φορά, μετά τους ψευτοαγανακτισμένους, το φαινόμενο του ψευτοαντάρτη», ήταν το σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, λίγο μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, για το νερό. Ο βουλευτής χαρακτήρισε «αντάρτικο του γλυκού νερού» τη στάση του κ. Τσιρώνη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, ο κ. Βρούτσης, αναφερόμενος στις διατάξεις για τα ασφαλιστικά, είπε ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι διασυρμός χωρίς ιστορικό προηγούμενο. «Είναι ντροπή για το Κοινοβούλιο, κάτι που ψηφίστηκε πριν από τέσσερις μήνες, να έρχεστε σήμερα να το ξεψηφίζετε», υπογράμμισε.

Η στιγμή έχει τη σημειολογία της, υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός ήταν που μέσα στο Μαξίμου έδινε το χέρι του και τον λόγο της τιμής του, μαζί με τον κ. Κατρούγκαλο, απέναντι στους εκπροσώπους μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων, νέων αγροτών ότι θα φέρει μία διάταξη για να γίνει λίγο πιο ήπιο το «κατασκεύασμα Κατρούγκαλου» για να αγκαλιάσει τους νέους. «Δεν πέρασαν τέσσερις μήνες και το ξεψηφίζετε σήμερα. Θα μπορούσε κάποιος να το πει και νόμο-γόμα!», επεσήμανε.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι αν η ΝΔ έφερνε στη Βουλή ένα τέτοιο νομοσχέδιο, με το Υπερταμείο των 99 ετών, θα καιγόταν η Αθήνα. «Αλλά η ΝΔ δεν θα έφερνε ποτέ έναν τέτοιο νόμο γιατί δεν θα υπήρχε πρωθυπουργός, είτε ο Αντώνης Σαμαράς, είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα έφερναν νομοσχέδιο και θα ξεψήφιζαν διατάξεις για τις οποίες, οι ίδιοι είχαν δώσει τον λόγο τους. Και ποτέ η ΝΔ δεν θα παραχωρούσε τον εθνικό πλούτο της χώρας για 99 χρόνια. Αυτό το κάνει μόνο η Αριστερά, μόνο εσείς», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

 (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)