Δημαράς: «Είχε και απειρία αυτή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός»

Δημαράς: «Είχε και απειρία αυτή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ήταν άπειροι σε πολλά ζητήματα, επισήμανε ο κ. Δημαράς, βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ με συνέντευξη του στον ΒΗΜΑfm. Ο κ. Δημαράς τόνισε όσον αφορά το θέμα της ΕΥΔΑΠ, πως δεν υπήρχαν άλλες επιλογές και η έτερη επιλογή ήταν η κατάρρευση και η πείνα. Όσον αφορά το απο δω και στο εξής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως αυτό που επιθυμεί είναι η πάταξη της διαπλοκής.

Για την ΕΥΔΑΠ και το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων

Η αξιοποίηση των επιχειρήσεων του παραρτήματος Ε σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει την αποξένωση του ελληνικού Δημοσίου, ως μοναδικού μετόχου της εταιρείας, από την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ. Μας φτάσανε εδώ, δεν είχαμε άλλες επιλογές. Η άλλη επιλογή ήταν η κατάρρευση και να πεινάσει ο κόσμος. Κάναμε χοντρούς συμβιβασμούς, αλλά είναι άλλης τάξεως το λιμάνι και το τραίνο, άλλης τάξεως το νερό που πίνουμε. Το νερό είναι το θεμέλιο της ζωής, θα πρέπει ο πολίτης να το έχει δωρεάν. Δεν μπορεί να διαχειρίζεται το νερό ένα μονοπώλιο, κερδοσκοπικές εταιρείες που δεν έχουν και ανταγωνισμό μεταξύ τους, είναι πολύ λίγες οι εταιρείες αυτές, και φθηνά θα το παίρνανε και τις τιμές θα διαμορφώνανε όπως θέλανε. Εμείς αυτό θέλαμε να διασφαλίσουμε, και την ποιότητα και την τιμή του νερού για να μπορεί να το έχει ο κάθε πολίτης.

Για την κυβέρνηση και τις τυχόν ευθύνες της

Υπήρχε και απειρία αυτής της νέας κυβέρνησης και του πρωθυπουργού του ίδιου. Είναι νέος άνθρωπος, όσες καλές προθέσεις και να έχεις, δεν έχεις μάθει να κυβερνάς μία χώρα στα 41 σου. Να καταργήσει πραγματικά την διαπλοκή, αυτό απαιτώ. Εγώ κρίνω την κυβέρνηση, την στηρίζω, αλλά με κριτική. Δεν υποτάσσομαι, «ό,τι θέλει ο κάθε υπουργός, εγώ το ψηφίζω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή