ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντά το υπ. Πολιτισμού για το Θεατρικό Μουσείο

theatrmoys

Απαντά για το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου- Θεατρικό Μουσείο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε σημερινή ανακοίνωση του, διαψεύδοντας ότι υπάρχει οφειλή από πλευράς του προς το ίδρυμα.

Το υπ. Πολιτισμού υπογραμμίζει δε ότι το ΚΜΕΕΘ-ΘΜ δεν αποτελεί εποπτευόμενο φορέα του. 

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σημειώνει πιο συγκεκριμένα ότι:

«Για ακόμα μια φορά, γράφεται ψευδώς ότι το ΥΠ.ΠΟ.Α χρωστά χρήματα στο Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου – Θεατρικό Μουσείο (ΚΜΕΕΘ-ΘΜ).

Υπενθυμίζουμε πως το ΚΜΕΕΘ-ΘΜ δεν ανήκει στους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου.

Παρ’ όλα αυτά το διάστημα 2007-2012 δόθηκαν για τις ανάγκες του μουσείου επιχορηγήσεις ύψους 1.730.000 ευρώ.

Επισημαίνουμε ότι το υλικό (βιβλιοθήκη, χειρόγραφα, εκθέματα κ.τ.λ.) ανήκει στην Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, η οποία το παραχώρησε με την από 11/10/1983 σύμβαση χρησιδανείου στο σωματείο Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου-Θεατρικό Μουσείο.

Μάλιστα η Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων δυνάμει της από 10/11/14 εξώδικης δήλωσής της, κατήγγειλε την εν λόγω σύμβαση.

Επιπλέον, η πρόταση της μεταφοράς της συλλογής σε χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, έγινε με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ.Α., με στόχο τη διάσωση της.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει ξεκινήσει συνεργασία μεταξύ του ΥΠ.ΠΟ.Α. και της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, προκειμένου να λυθούν νομικά και οικονομικά ζητήματα, ενώ ταυτόχρονα υπολογίζεται το κόστος συντήρησης και μεταφοράς της συλλογής».