Γ. Σταθάκης: «Δεν επιδιώκουμε την παραίτηση Στουρνάρα»

Γ. Σταθάκης: «Δεν επιδιώκουμε την παραίτηση Στουρνάρα»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συνέντευξή του στο Αμερικανικό Ειδησεογραφικό Δίκτυο CNBC, ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Σταθάκης, αρνήθηκε την ύπαρξη οποιαδήποτε «κόντρας» της κυβέρνησης με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα.

«Οι σχέσεις μας με την Τράπεζα της Ελλάδος είναι εξαιρετικές και έτσι θα παραμείνουν», απάντησε ο κ. Σταθάκης σε ερώτηση για τις σχέσεις κυβέρνησης – ΤτΕ.

Σε ερώτηση για το κατά πόσον η έφοδος στα γραφεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα είχε «πολιτικά κίνητρα», ο υπουργός οικονομίας απαντά: «Νομίζω το ζήτημα αυτό έχει επιλυθεί. Δεν υπήρχε κανένα τέτοιο κίνητρο. Αυτή ήταν μία ανεξάρτητη διαδικασία που κινήθηκε από δικαστές και δεν έχει καμία σχέση με το ρόλο του κυρίου Στουρνάρα».

«Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν προσπάθησε να εκφοβίσει τον διοικητή της ΤτΕ ή να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση. Νομίζω ότι το υπουργείο δουλεύει πολύ στενά με την Τράπεζα σε όλα τα θέματα που μας αφορούν, και δεν βρίσκω κανέναν λόγο να μην συνεχιστεί αυτή η συνεργασία», ανέφερε ο Γ. Σταθάκης, ερωτηθείς κατά πόσον η κυβέρνηση επεδίωξε να προκαλέσει την παραίτηση Στουρνάρα.

Όσο για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Σταθάκης δήλωσε: «Η ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας έχει διασφαλιστεί και θα προστατευθεί. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να τεθεί εν αμφιβόλω η ανεξαρτησία του οργάνου».

Σε σχέση με τις εξελίξεις στον χώρο της οικονομίας, ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι η χώρα μας ίσως μπορέσει να ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, υπό τον όρο ότι υπάρξει κάποια συμφωνία για το χρέος έως τα Χριστούγεννα.

«Η επερχόμενη αξιολόγηση συνδέεται στενά με το χρέος», ανέφερε. «Εργαζόμαστε με την ελπίδα ότι θα έχουμε θετικές εξελίξεις στην αξιολόγηση και στην εφαρμογή του προγράμματος έως το τέλος του έτους».

Ερωτηθείς σχετικά με τα ευρήματα τελευταίων δημοσκοπήσεων που δείχνουν σημαντική πτώση στη δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Σταθάκης απαντά: «Σίγουρα υπάρχει κάποια δυσαρέσκεια, αλλά το βασικό μήνυμα είναι ότι συνεχίζουμε να έχουμε ευρεία αποδοχή και υποστήριξη. Η ένταση στο πολιτικό πεδίο είναι σημαντικά μικρότερη από τα προηγούμενα χρόνια, και η κυβέρνηση δεσμεύεται να ολοκληρώσει την τετραετία της, με βάση τη λαϊκή εντολή των τελευταίων εκλογών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή