Αυστηρή απάντηση Ισραήλ στον Πελεγρίνη

Αυστηρή απάντηση Ισραήλ στον Πελεγρίνη

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια σκληρή ανακοίνωση, η πρεσβεία του Ισραήλ διέψευσε όσα είπε προχθές στη Βουλή ο υφ. Παιδείας Θ. Πελεγρίνης, επικαλούμενος επικοινωνία του με την Ισραηλινή πρέσβειρα για να υποστηρίξει ότι «δεν υπήρξε θέμα παρεξήγησης των δηλώσεών του» (σ.σ. είχε πει ότι «οι Εβραίοι οικειοποιήθηκαν το Ολοκαύτωμα»). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όντως υπήρξε τηλεφώνημα μεταξύ της πρέσβειρας Ιρίτ Μπεν – Αμπα με τον κ. Πελεγρίνη, πλην όμως σε αυτήν η πρώτη τού ζήτησε να ανασκευάσει δημοσίως τη δήλωσή του.

Οπως επίσης τονίζεται στην ανακοίνωση, ο υφυπουργός διαβεβαίωσε την πρέσβειρα ότι εννοούσε το αντίθετο απ’ αυτό που όλοι κατάλαβαν και δέχθηκε να κάνει διευκρινιστική δήλωση, η οποία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του υπ. Παιδείας. Αν κάτι ωστόσο προδίδει την έντονη όχληση του Ισραήλ για τη δήλωση Πελεγρίνη, είναι ότι στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται πως «σκληρή επιστολή στον υφυπουργό έστειλε και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Eλλάδος, στην οποία επίσης ο ίδιος απάντησε με διευκρινιστική δήλωση». Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ο κ. Στ. Θεοδωράκης, που προκάλεσε την προχθεσινή τοποθέτηση του κ. Πελεγρίνη με δήλωσή του –μετά την ανακοίνωση της πρεσβείας– τον χαρακτήρισε «απλά ψεύτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή