Νέα αναμέτρηση των αρχηγών στη Βουλή για τη διαπλοκή

Νέα αναμέτρηση των αρχηγών στη Βουλή για τη διαπλοκή

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Δευτέρα 10 Οκτωβρίου φαίνεται, σύμφωνα με τον πρώτο σχεδιασμό του Κοινοβουλίου, ότι θα είναι η ημέρα διεξαγωγής της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Ως γνωστόν, με αφορμή σχετική προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός, κατά την προχθεσινή κοινοβουλευτική αντιπαράθεσή τους για θέματα Παιδείας, υπέβαλε αίτημα για μια τέτοια συζήτηση στον πρόεδρο της Βουλής, καθιστώντας σαφές πως επιδιώκει μετωπική σύγκρουση για το φαινόμενο της διαπλοκής, καθώς, όπως υποστηρίζει, διαθέτει πλεονέκτημα σε αυτό το πεδίο έναντι τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Το αίτημα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε μεταξύ των θεμάτων της χθεσινής διάσκεψης των προέδρων της Βουλής και σημειώθηκε ότι «ενδεικνυόμενες ημερομηνίες» είναι η 10/10 ή η Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και πως η οριστικοποίηση θα γίνει –πιθανώς και σήμερα– κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, ότι στις 20 του επομένου μηνός είναι προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., οπότε ο πρωθυπουργός θα απουσιάζει εκείνη την ημέρα.

Οποτε και αν διεξαχθεί η συγκεκριμένη προ ημερησίας σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών συζήτηση –με την κυβέρνηση να δείχνει ότι επιθυμεί αυτό να συμβεί σύντομα– άπαντες εντός και εκτός Κοινοβουλίου εκτιμούν πως θα σημαδευθεί από υψηλότατους τόνους και εκατέρωθεν καταγγελίες σε ακραίο βαθμό. Το κλίμα διαμορφώθηκε από την πρώτη στιγμή, με τον κ. Τσίπρα να λέει απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη: «Θα έρθετε να μιλήσετε εδώ με ονοματεπώνυμα και με διευθύνσεις μπροστά στον λαό, ενώπιος ενωπίω. Δεν θα αφήσουμε αυτή τη λάσπη στον ανεμιστήρα αναπάντητη», και τον πρόεδρο της Ν.Δ. να απαντά: «Επανέρχεστε στον τόπο του εγκλήματος. Θα αναμένω με ανυπομονησία την ημερομηνία».

Το κλίμα της έντασης συνεχίστηκε και χθες στη Βουλή, με τις συγκρούσεις επί θεμάτων διαφθοράς και διαπλοκής, με άλλες αφορμές, να έχουν και πάλι προσωπικό χαρακτήρα. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για παλαιότερο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή προκάτοχό του, τον κ. Μ. Σαλμά, στον χώρο της Υγείας, είχε οξύτατη αντιπαράθεση με τον κ. Β. Κεγκέρογλου και την κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Σε άλλη περίπτωση, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδ. Γεωργιάδης ζήτησε από τον υπουργό Υγείας διευκρινίσεις για ορισμένες επιδοτήσεις ΜΚΟ στον χώρο της ψυχικής υγείας, στις οποίες συμμετέχει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ή και πρόσωπα που έχουν σχέση με το κυβερνών κόμμα. Ο κ. Ανδρ. Ξανθός τόνισε πως όλα έγιναν σωστά και νόμιμα και πως δεν υπήρξε ευνοϊκή μεταχείριση των συγκεκριμένων ΜΚΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή