Βενιζέλος: Αντισυνταγματικές oι επιλογές ΣΥΡΙΖΑ στην αδειοδότηση καναλιών

Βενιζέλος: Αντισυνταγματικές oι επιλογές ΣΥΡΙΖΑ στην αδειοδότηση καναλιών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κυβέρνηση μοιάζει με τον πατροκτόνο που μετά το έγκλημα λέει είμαι ορφανός». Τη γνωστή αυτή φράση χρησιμοποίησε ο κ. Ευ. Βενιζέλος για να καταδείξει ότι όλες οι επιλογές της κυβέρνησης στην αδειοδότηση των καναλιών είναι αντισυνταγματικές για τον απλούστατο λόγο ότι παρέκαμψε το ΕΣΡ. «Δεν νοείται μεταφορά αρμοδιοτήτων από εκεί που το Σύνταγμα τις αφαίρεσε», τόνισε ο πρώην υπουργός υπενθυμίζοντας και την πρόσφατη νομολογία της ολομέλειας του ΣτΕ (1901/2014, 3914/2015) που έχει διατυπώσει την απολύτως ξεκάθαρη άποψη ότι «η χορήγηση των αδειών ανατίθεται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Η συνταγματική παρέμβαση του κ. Βενιζέλου έγινε στη διάρκεια εκδήλωσης στον Δικηγορικό Σύλλογο και το ενδιαφέρον ήταν ότι πλην του αναπληρωτή καθηγητή Γ. Γεραπετρίτη, που συμφώνησε απολύτως μαζί του, παρών ήταν και ο κ. Γ. Δρόσος, που είναι μάλλον και ο μόνος συνταγματολόγος που στηρίζει την άποψη της κυβέρνησης. Ετσι ήταν αναπόφευκτο η συζήτηση να εξελιχθεί σε μια δημόσια αντιπαράθεση, με τον κ. Δρόσο να καταφεύγει κυρίως σε πολιτικά επιχειρήματα για να αντικρούσει τις νομικές τεκμηριώσεις των κ. Βενιζέλου και Γεραπετρίτη. Στη διάρκεια, δε, της συζήτησης συνέβη και κάτι εντελώς ασυνήθιστο. Οταν ετέθη στον κ. Δρόσο το ερώτημα «αν αισθάνεται συνταγματική μοναξιά για τις θέσεις που υποστηρίζει», η απάντησή του «δεν αισθάνομαι καθόλου μόνος, γιατί έχω 255 εκατομμύρια λόγους» γιουχαΐστηκε από το ακροατήριο, που θεώρησε απαράδεκτο να επικαλείται το τίμημα των αδειών ως νομικό επιχείρημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή