«Ο Μητσοτάκης έσυρε τον Τσίπρα στην ατζέντα του»

«Ο Μητσοτάκης έσυρε τον Τσίπρα στην ατζέντα του»

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της Πειραιώς για την κοινοβουλευτική μάχη της Τετάρτης με την κυβέρνηση. Αυτό επειδή ο Κυρ. Μητσοτάκης επέμεινε στην επιλογή του να μιλήσει για την Παιδεία και να μην απαντήσει στις αναφορές του Αλ. Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες και τη διαπλοκή. Ταυτόχρονα, όμως, όπως έλεγαν συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ., έδειξε ότι μπορεί να επιβάλει τη δική του ατζέντα, σύροντας επί της ουσίας τον πρωθυπουργό στην αποδοχή της πρότασής του για προ ημερησίας συζήτηση για τη διαπλοκή.

Τούτων δοθέντων, δεν είναι τυχαίο που στην Πειραιώς έμεναν ιδιαιτέρως στο γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας «αναγκάστηκε σε μια 20λεπτη απολογία για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών», καθώς και στο ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε μόνο κριτική στην κυβέρνηση, αλλά εμφανίστηκε με συγκεκριμένες προτάσεις για την Παιδεία. Υπενθυμίζεται ότι την προ ημερησίας συζήτηση είχε ζητήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. από τον περασμένο Ιούλιο στο πλαίσιο της στρατηγικής του να επιβάλει τη δική του ατζέντα και να σύρει –όσο είναι αυτό εφικτό από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης– τον πρωθυπουργό να παίρνει θέση σε δικές του πολιτικές πρωτοβουλίες. Στόχος, εξάλλου, της Ν.Δ. είναι να συνεχίσει να θέτει τη δική της ατζέντα στον δημόσιο διάλογο, προβάλλοντας τις προγραμματικές της θέσεις μέσα από συγκεκριμένες κινήσεις. Από την Πειραιώς θεωρούν ότι η επιλογή του κ. Μητσοτάκη δικαιώθηκε, καθώς, όπως έλεγαν συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ., «η επιλογή του να μιλήσει αμιγώς για την Παιδεία και να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων για τη δημόσια εκπαίδευση είναι μια συζήτηση που αφορά όλες τις ελληνικές οικογένειες και τα παιδιά τους».

Η Πειραιώς θα δώσει τις επόμενες ημέρες το βάρος της στο προαναγγελθέν «άνοιγμα στην κοινωνία», το οποίο αφορά περιοδείες του προέδρου και των στελεχών της Ν.Δ. με βασικό στόχο να αναδειχθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα σε μια σειρά από τομείς. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η σημερινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Λαύριο, μια περιοχή που πλήττεται σοβαρά από την ανεργία. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα κάνει προγραμματική εμφάνιση με αιχμή το θέμα της ανεργίας και βέβαια την απασχόληση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, που αποτέλεσε κεντρικό άξονα των παρεμβάσεών του στη Θεσσαλονίκη. Θα συναντηθεί με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολίτες, ενώ δεν αποκλείεται να παρουσιάσει και συγκεκριμένη πρόταση για την περιοχή.

Επίσημα εγκαίνια στην Πειραιώς

Την ερχόμενη Τρίτη θα λάβουν χώρα και τα επίσημα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ν.Δ. επί της Πειραιώς 62. Η ημερομηνία που επελέγη για τον αγιασμό δεν είναι τυχαία, καθώς συμπίπτει με την επέτειο ίδρυσης της Ν.Δ. από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Στις 4 Οκτωβρίου ο Κυρ. Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει τα νέα γραφεία και τη νέα πολιτική περίοδο μετά τη ΔΕΘ. Αυτός είναι ο λόγος που αποφασίστηκε την ίδια ημέρα να συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή που προέκυψε από το 10ο τακτικό συνέδριο του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή