Μητσοτάκης προς Τούρκο πρέσβη: «Οι αντιπαραγωγικές τοποθετήσεις βλάπτουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Μητσοτάκης προς Τούρκο πρέσβη: «Οι αντιπαραγωγικές τοποθετήσεις βλάπτουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στη Βουλή, με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα κ. Κερίμ Ουράς, ο οποίος ολοκλήρωσε, μετά από πέντε χρόνια, τη θητεία του στη χώρα μας.

Στην εθιμοτυπική αυτή συνάντηση ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη θετική παρουσία και συμβολή του κ. Ουράς στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Πέραν αυτών, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ιδιαίτερα στα όσα ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης και το καθεστώς του Αιγαίου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε στον Τούρκο Πρέσβη, ότι αντιπαραγωγικές τοποθετήσεις που αμφισβητούν το ισχύον, βάσει διεθνών συνθηκών και κανόνων, καθεστώς στο Αιγαίο, βλάπτουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς και τη γενικότερη ατμόσφαιρα στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πρέπει να αποφεύγονται.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή