Παυλόπουλος για Κυπριακό: «Αταλάντευτος κοινός μας στόχος ο τερματισμός της παράνομης τουρκικής κατοχής»

Παυλόπουλος για Κυπριακό: «Αταλάντευτος κοινός μας στόχος ο τερματισμός της παράνομης τουρκικής κατοχής»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο σεβασμός της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η διαρκής συνεργασία και ο συντονισμός με την εκάστοτε κυπριακή κυβέρνηση συνιστά ακρογωνιαίο λίθο και διαρκές μέλημα της πολιτικής της Ελλάδας στο Κυπριακό», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε επιστολή του προς τον Kύπριο ομόλογό του, Νίκο Αναστασιάδη, με την ευκαιρία της 56ης επετείου της ανεξαρτησίας της κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην επιστολή, η οποία δόθηκε σήμερα, Δευτέρα, στη δημοσιότητα από το γραφείο του Kύπριου Προέδρου, ο Προκόπης Παυλόπουλος σημειώνει: «Αταλάντευτος κοινός μας στόχος παραμένει ο τερματισμός της παράνομης τουρκικής κατοχής και η επίτευξη συνολικής και εθνικά αποδεκτής, βιώσιμης και δίκαιης συμφωνίας επίλυσης του μεγάλου αυτού διεθνούς ζητήματος».

«Οι σχετικές αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών αποτελούν τη βάση της επιδιωκόμενης συμφωνίας λύσης, η οποία θα πρέπει να διασφαλίζει την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια και η οποία δεν νοείται χωρίς την αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων και την κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος εγγυήσεων», συνεχίζει στην επιστολή.

Ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαιώνει ότι για την επίτευξη της επιδιωκόμενης λύσης η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την υπό την αιγίδα του γ.γ. του ΟΗΕ διαχείριση του Κυπριακού από τους ίδιους του Kυπρίους.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εύχεται να δικαιωθεί πλήρως η διαπραγματευτική προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη και προσθέτει: «Προσβλέπω στην επιτυχία της, καθώς, παρά τις απογοητεύσεις του παρελθόντος και τις συνεχιζόμενες δυσκολίες, οι δικοινοτικές συνομιλίες παραμένουν η μόνη καθολικά αποδεκτή μέθοδος επίλυσης του κυπριακού προβλήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή