Το Μαξίμου σε δύσκολη θέση αποδομεί τις… δημοσκοπήσεις

Το Μαξίμου σε δύσκολη θέση αποδομεί τις… δημοσκοπήσεις

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζήτημα εγκυρότητας των δημοσκοπήσεων ανοίγει με ανακοίνωση του το Μέγαρο Μαξίμου, θέλοντας προφανώς να αντεπιτεθεί επικοινωνιακά καθώς άπασες οι μετρήσεις φέρνουν την κυβέρνηση σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση.

Το Μαξίμου «ακτινογραφώντας» τις δημοσκοπήσεις, τόσο πριν τις εκλογές, όσο και πριν από το δημοψήφισμα του 2015, εγείρει θέμα αξιοπιστίας τους.

Επικαλούμενο τις αποκλίσεις των μετρήσεων σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα, καταλήγει λέγοντας πως «τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα δεδομένα δεν είναι δυνατόν να παρακάμπτονται σε μια συζήτηση για το πώς πρέπει να γίνεται η ανάγνωση των δημοσκοπήσεων. Πολύ περισσότερο, όταν οι δημοσκοπήσεις, έγκυρες ή μη, με επιστημονικό ή λιγότερο επιστημονικό τρόπο διαμόρφωσης ερωτημάτων και επεξεργασίας δεδομένων, χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα, στην διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος».

Αξίζει να σημειώσουμε πως το θέμα των δημοσκοπήσεων φαίνεται να ανησυχεί ευρύτερα την κυβέρνηση καθώς χτες ο Πάνος Καμμένος ερωτηθείς «τι δεν κάνει καλά η κυβέρνηση» είπε ότι «αυτό που δεν κάνει καλά η κυβέρνηση είναι ότι αφήνει τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό σε όλες τις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες, να λειτουργούν χωρίς κανόνες».

H απάντηση της ΝΔ 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο πανικός του Μεγάρου Μαξίμου ξεχειλίζει.Είναι πλέον έτοιμοι να αμφισβητήσουν ακόμη και τη δημοσκόπηση της εφημερίδας “Αυγή”.Είναι προφανώς ξεκομμένοι από τον ελληνικό λαό, που βιώνει μια σκληρή πραγματικότητα υπερφορολόγησης, ανεργίας και εκτροπής.Η κοινωνία ζητά έξοδο από την κρίση.Ζητά εκλογές, για να απαλλαγεί από την πιο επικίνδυνη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή