Ευθύνες στον Τσίπρα από τα κόμματα

Ευθύνες στον Τσίπρα από τα κόμματα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωπικά στον κ. Αλ. Τσίπρα απέδωσαν χθες την ευθύνη της ρίψης χημικών στους συνταξιούχους τα κόμματα της αντιπολίτευσης, θεωρώντας υποκριτική την οργή του όταν πληροφορήθηκε τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η αστυνομία. «Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να επιρρίψει στους υπουργούς του την ευθύνη για τη χρήση δακρυγόνων εναντίον των συνταξιούχων αποδεικνύει την αναλγησία, την ανευθυνότητα και τη μικρότητά του», υποστήριξε χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία και ο εκπρόσωπός της Γ. Κουμουτσάκος έσπευσε να υπενθυμίσει τις σχετικές δεσμεύσεις του. «Είναι ο ίδιος που υποσχόταν 13η σύνταξη και τώρα κόβει συντάξεις και ΕΚΑΣ, είναι ο ίδιος που αρνείται, ακόμη και τώρα, να ακούσει τη φωνή των συνταξιούχων, είναι ο ίδιος διπλά υπεύθυνος σε σχέση με τον κατ’ ευφημισμόν υπουργό Προστασίας του Πολίτη», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Αναλόγως σκληρές ήταν και οι ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. «Ο κ. Τσίπρας όφειλε να δεχθεί τους συνταξιούχους και να τους ακούσει και όχι απλά να επικρίνει τον υπουργό του για τα δακρυγόνα, διότι στους καπνούς των χημικών έξω από το περίκλειστο με κλούβες Μαξίμου χάνεται και το τελευταίο αφήγημα περί κοινωνικής ευαισθησίας της “Πρώτης Φοράς Αριστερά” και της “Προστασίας του Πολίτη”», ανέφερε ο αρμόδιος τομεάρχης της Χαρ. Τρικούπη Θοδ. Παπαθεοδώρου. Το δε Ποτάμι, με ανακοίνωση του ίδιου του κ. Θεοδωράκη, ανέφερε με απαξίωση για τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του ότι «κλεισμένοι στο Μαξίμου και στα υπουργεία τους, προσπαθούν να αποφύγουν την οργή εκείνων που εξαπάτησαν και τους στέλνουν να συνομιλήσουν με τα ΜΑΤ, (…) όμως η ευθύνη του λαϊκισμού και των κάλπικων υποσχέσεων ανήκει σε ολόκληρη την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και δεν παραγράφεται».

«Μία ημέρα μετά την κυβερνητική φιέστα στην Καισαριανή, που είχε προφανή στόχο να δώσει άλλοθι “αριστεροσύνης”, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, με ΜΑΤ και δακρυγόνα, σε βάρος συνταξιούχων που διαμαρτύρονταν για τις μειώσεις στις συντάξεις τους» κατήγγειλε το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι η υλοποίηση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό».

Τέλος, ο κ. Βασ. Λεβέντης εξέφρασε τη «βαθιά λύπη του για την κακομεταχείριση που έκαναν τα ΜΑΤ σε αθώους συνταξιούχους» και –αφού τόνισε ότι «η έκρηξη του κ. Τσίπρα δεν αρκεί»– εξέφρασε την ελπίδα του «να μην επαναληφθούν ποτέ τα ίδια». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή