ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε άριστο κλίμα η συνάντηση Παυλόπουλου – Γιουνσάν

se-aristo-klima-i-synantisi-paylopoyloy-amp-8211-gioynsan-2153893

Το άριστο επίπεδο στις σχέσεις Ελλάδος-Κίνας επιβεβαιώθηκε κατά την σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τον κ. Λιού Γιουνσάν, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, αρμόδιο για ζητήματα πολιτισμού, κατά την συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ελλάδα και Κίνα εκπροσωπούν δυο πανάρχαιους πολιτισμούς, που έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στον παγκόσμιο πολιτισμό και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και τόνισε ότι και σήμερα μπορούν, μέσα από τα διδάγματά τους και την κληρονομιά τους, να υπερασπισθούν τρεις βασικές αρχές που είναι απαραίτητες για να πορευτεί η ανθρωπότητα κατά τον προορισμό της. Και αυτές είναι οι αρχές της ειρήνης, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον κινέζο αξιωματούχο, για το δώρο προς το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, κάνοντας λόγο για ένα πολύτιμο κόσμημα του κινεζικού πολιτισμού.

Από την πλευρά του ο κ. Λιού Γιουνσάν, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση, υπογράμμισε ότι κύριος σκοπός της επίσκεψής του είναι η υλοποίηση των κοινών συμφωνιών, στις οποίες έχουν καταλήξει οι ηγέτες των δύο πλευρών και η προώθηση περαιτέρω, της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας-Ελλάδας και ειδικότερα στον τομέα των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δυο χωρών.