Στην οδό του συμβιβασμού Τσίπρας – Ιερώνυμος για τα Θρησκευτικά – Λύθηκαν οι παρεξηγήσεις, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος

Στην οδό του συμβιβασμού Τσίπρας – Ιερώνυμος για τα Θρησκευτικά – Λύθηκαν οι παρεξηγήσεις, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9:30 το βράδυ η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρόντες ήταν ακόμη ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ενώ τον αρχιεπίσκοπο συνόδευσαν ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, Μεσογαίας Νικόλαος και Φθιώτιδος Νικόλος καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος Θ. Παπαγεωργίου.

Κλίμα συμβιβασμού

Εγινε μία συνάντηση, μιλήσαμε, λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις και ο διάλογος για τα Θρησκευτικά θα συνεχισθεί με την συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας, δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Υπήρξε γόνιμος και παραγωγικός διάλογος και αποκαταστάθηκαν εκατέρωθεν παρεξηγήσεις, ανέφερε ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού για τη συνάντηση.

«Αποκαταστάθηκαν εκατέρωθεν παρεξηγήσεις, ως ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της συνεννόησης ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία. Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βούληση, ο διάλογος να συνεχιστεί», υπογραμμίσθηκε.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για πολύ γόνιμο διάλογο. «Εξετάστηκαν όλα τα θέματα, διευκρινίστηκαν παρεξηγήσεις από το παρελθόν. Εκκλησία και Πολιτεία προχωρούν ενωμένες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φίλης μίλησε για πολύ καλό κλίμα στη συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο, διευκρινίζοντας ότι πάντοτε υπάρχει διάλογος με την Εκκλησία. «Τα νέα προγράμματα θα εφαρμοστούν κανονικά, με τα παλιά βιβλία που έχουν ήδη διανεμηθεί. «Είναι ευθύνη της πολιτείας η εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών, διευκρινίζοντας ότι θα αξιολογηθούν εκ νέου στο τέλος του σχολικού έτους», σημείωσε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν έχει δογματική αντίληψη και επιθυμεί τον διάλογο, ο οποίος και θα συνεχιστεί.

Τη συνάντηση είχε ζητήσει νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος, για το θέμα των νέων αναλυτικών προγραμμάτων των Θρησκευτικών. Η θέση της Εκκλησίας είναι σταθερή στο θέμα, με βασικό αίτημα την απόσυρση του νέου προγράμματος σπουδών, το οποίο φέρει στοιχεία θρησκειολογίας, σε μεγαλύτερο βαθμό και με διαφορετική μεθοδολογική προσέγγιση, σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο οι επικριτές του θεωρούν ότι είναι περισσότερο ομολογιακού χαρακτήρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή