Σπίρτζης: Υπερήφανοι για το νομοσχέδιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Σπίρτζης: Υπερήφανοι για το νομοσχέδιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την εντονότατη διαφωνία όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης ως προς τον κατεπείγοντα τρόπο που προωθείται προς ψήφιση, και με την επιφύλαξη όλων –πλην Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ που καταψηφίζουν και, φυσικά, με τη στήριξη μόνο από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- επί της αρχής, άρχισε το μεσημέρι στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η οποία θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία αύριο στην Ολομέλεια, ως ένα από τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Η κ. Κ.Καραμανλής (ΝΔ) είπε πως για την καθυστέρηση της κατάθεσης του σχεδίου νόμου την ευθύνη φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση, με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ.Σπίρτζη να λέει πως ήταν πολλά τα ζητήματα που έπρεπε να ρυθμιστούν και προς τούτο καθυστέρησε η διαπραγμάτευση πριν από την οριστικοποίηση του νομοθετήματος χωρίς ευθύνη, δηλαδή όπως υποστήριξε, ούτε της κυβέρνησης ούτε των θεσμών.

«Πρέπει να έχει ψηφιστεί ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας» πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης.

«Κινδυνεύουμε ως κοινωνία, με ευθύνη κυρίως της κυβέρνησής σας, να εκλάβουμε ως «κανονικότητα», την διαδικασία του κατεπείγοντος» σχολίασε ο κ. Γ.Αμυράς (Ποτάμι).

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου, ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε πως η κυβέρνηση μόνο υπερήφανη μπορεί να σιθάνεται, αφού όπως σημείωσε, από την διαπραγμάτευση προέκυψαν μόνο θετικά αποτελέσματα.

Ως τέτοια, μεταξύ άλλων ανέφερε: Πρώτον ότι παραμένουν στον κρατικό έλεγχο κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες και αρμοδιότητες («FIR και άλλα θέματα που σχετίζονται με εθνική ασφάλεια»). Δεύτερον πως δεν γίνονται απολύσεις. Τρίτον ότι διασφαλίζονται επενδύσεις («για να μην έχουμε απαξίωση κρίσιμων εγκαταστάσεων όπως ραντάρ, και ηλεκτρονικού εξοπλισμού περιφερειακών αεροδρομίων»). Τέταρτον, πως διευρύνονται οι αρμοδιότητες της ΥΠΑ, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο και των υδατοδρομίων.

Για «δουλική κυβέρνηση» έκανε λόγο η εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή