Αλ. Τσίπρας: «Οι Ε.Δ., εγγύηση της εδαφικής μας ακεραιότητας»

Αλ. Τσίπρας: «Οι Ε.Δ., εγγύηση της εδαφικής μας ακεραιότητας»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων εξήρε χθες ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της Διακλαδικής Ασκησης «Παρμενίων 2016», που βρίσκεται στην τελική φάση της. Οι Ε.Δ., είπε ο κ. Τσίπρας, δείχνουν ότι ακόμη και σε δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε, μπορεί να εγγυηθούν την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Μετά την ενημέρωση που είχε από τους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ για την εξέλιξη της άσκησης, ο πρωθυπουργός συνεχάρη και ευχαρίστησε τα στελέχη και το προσωπικό των Ε.Δ. για το υψηλό αίσθημα ευθύνης με το οποίο ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους και εκπληρώνουν την αποστολή τους. Με τη συνοδεία του ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένου και του Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, ο πρωθυπουργός από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ απηύθυνε χαιρετισμό λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «τόσο εμείς, η πολιτική ηγεσία, όσο και η φυσική σας ηγεσία έχουμε πλήρη συνείδηση της ευθύνης που μας αναλογεί απέναντί σας, και μαζί με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας μεριμνούμε κάθε στιγμή προκειμένου να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσδοκίες σας».

Οπως ανέφεραν χθες στρατιωτικές πηγές, σκοπός της άσκησης είναι: Πρώτον, «η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας». Δεύτερον, η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων. Τρίτον, η εξάσκηση και αξιολόγηση των Ε.Δ. στη σχεδίαση και τη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων. Και, τέταρτον, η ενίσχυση της συνεργασίας και του συντονισμού ανάμεσα στους διάφορους κλάδους των Ε.Δ., αλλά και των φορέων του πολιτικού τομέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή