Αντιδράσεις Μαξίμου για τη στάση της αντιπολίτευσης στην αναθεώρηση του Συντάγματος

Αντιδράσεις Μαξίμου για τη στάση της αντιπολίτευσης στην αναθεώρηση του Συντάγματος

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενόψει της συγκρότησης μιας Επιτροπής διαλόγου για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Στην προσπάθεια να οργανωθεί μια ουσιαστική συζήτηση για τη αναθεώρηση του Συντάγματος, με τη συγκρότηση μιας πραγματικά αντιπροσωπευτικής επιτροπής διαλόγου, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων της επιστήμης, της τέχνης, της αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων όλων των πολιτικών τάσεων,  τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν με το συνήθη σπασμωδικό και μηδενιστικό τρόπο», αναφέρουν χαρακτηριστικά και κάνουν λόγο για απόπειρα να πληγεί το κύρος της Επιτροπής. Κατηγορούν μάλιστα τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Θεοχάρη για «απόπειρα κανιβαλισμού», για το γεγονός ότι εμφάνισε μέλος της Επιτροπής ως συνεργάτη της χούντας. Παράλληλα, καλούν τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθεί επί του θέματος και θέτουν το ερώτημα «εάν ήταν έτσι, θα είχε οριστεί ο συγκεκριμένος ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος επί τιμή του Συμβουλίου της Επικρατείας Πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής επί των κυβερνήσεων Καραμανλή»;

Τέλος, διευκρινίζουν ότι στόχος της Επιτροπής δεν είναι «να υποκαταστήσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, οι οποίες θα τηρηθούν κατά γράμμα, όπως επιτάσσει το άρθρο 110 του Συντάγματος, αλλά να δοθούν τα πορίσματα της στα κόμματα και ενδεχομένως, σε μια Επιστημονική Επιτροπή που θα αναλάβει να τα τυποποιήσει ενόψει της κοινοβουλευτικής διαδικασίας», καθώς όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, «η αναθεώρηση δεν αφορά μόνον τους ειδικούς ή τους πολιτικούς, αλλά όλους τους πολίτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή