Τα πολιτικά μηνύματα της συνάντησης μετά ποτού Τσίπρα και βουλευτών

Τα πολιτικά μηνύματα της συνάντησης μετά ποτού Τσίπρα και βουλευτών

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με «μουσικό χαλί» το τραγούδι της Αλέκας Κανελλίδου «Ασε με να φύγω σε παρακαλώ», με βουλευτές σε ρόλο «έκπληξη» – Κώστας Ζουράρις στο πιάνο, Ελενα Κουντουρά στο τραγούδι- αλλά και συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου κύλησε η χθεσινή χαλαρή βραδιά στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός είχε καλέσει τους βουλευτές.

Τα θέματα που κυριάρχησαν εν μέσω ποτού και τραγουδιού ήταν η συνάντηση με τον κ. Ιερώνυμο για το θέμα των Θρησκευτικών, η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και οι επαφές Τσακαλώτου στην Ουάσιγκτον ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον βουλευτών και για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και την αντιπροσωπεία της Ιεραρχίας της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε απευθυνόμενος στους βουλευτές ότι σέβεται τον ρόλο της εκκλησίας και τη συμβολή της στην ιστορία του έθνους, επισημαίνοντας ότι όπως εξήγησε στον Αρχιεπίσκοπο οι αλλαγές που προωθούνται αποτελούν ππροϊόν τριετούς διαλόγου.

«Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη και την αλληλοκατανόηση με την εκκλησία χωρίς νικητές και χαμένους», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας ενώ αναφέρθηκε και στη συμβολή του Πάνου Καμμένου προκειμένου να αρθούν οι όποιες παρεξηγήσεις.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της δεύτερης αξιολόγησης ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι αυτή θα ολοκληρωθεί, συνεπώς, όπως είπε, «δεν θα υπάρχουν πλέον προσχήματα για μη ρύθμιση του χρέους». Επίσης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «που επιμένει να ζητά εκλογές καθώς γνωρίζει ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα και την έχει κυριεύσει το άγχος».

Το ενδιαφέρον των βουλευτών ήταν έντονο και για τις τηλεοπτικές άδειες με μερικούς από αυτούς να υποστηρίζουν πως σε περίπου δυο μήνες θα γίνει η μετάβαση στο νέο τοπίο.

Οσο για τις δημοσκοπήσεις που δίνουν δυναμικό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία βουλευτές υποστήριξαν πως ο κόσμος δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την κυβέρνηση γιατί βλέπει ότι «δεν συμβιβάζεται με τα συμφέροντα και την διαπλοκή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή