Δυσφορία στην Πειραιώς για τη συμμετοχή Αγοραστού, Μίχαλου

Δυσφορία στην Πειραιώς για τη συμμετοχή Αγοραστού, Μίχαλου

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν η ιδεατή επιλογή της κυβέρνησης για την Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Επισήμως, προκειμένου να σηματοδοτήσει από κοινού με τη Ρένα Δούρου τη συμμετοχή των δύο μεγαλύτερων περιφερειών της χώρας στο εγχείρημα. Αλλά, προφανώς, με απώτερο στόχο του Αλέξη Τσίπρα να προκαλέσει εσωκομματικό ζήτημα στη Ν.Δ. Αυτό ενδεχομένως να εξηγεί το γεγονός ότι οι προσπάθειες του Μαξίμου να πεισθεί ο κ. Τζιτζικώστας να μετάσχει στο εγχείρημα συνεχίζονταν μέχρι την τελευταία στιγμή, ακόμη και κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης των μελών της με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε παραστεί ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εκδήλωση του κ. Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση τον περασμένο Ιούλιο στο περιστύλιο της Βουλής και σε πηγαδάκι είχε πει ότι οι προτάσεις κινούνταν στη σωστή κατεύθυνση και ότι η μη συναίνεση της Ν.Δ. θα ήταν λάθος.

Η τοποθέτησή του είχε προκαλέσει αντιδράσεις στη Ν.Δ. Το μέτωπο αυτό, όμως, έκλεισε τόσο κατά τη συνάντηση του περιφερειάρχη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Πειραιώς τον περασμένο Αύγουστο, όσο και κατά τη μετέπειτα συνάντησή τους στη ΔΕΘ. Παρά την απόρριψη της πρότασης από τον κ. Τζιτζικώστα, γκρίνια επικράτησε στις τάξεις της Ν.Δ. για τη συμμετοχή του Κώστα Αγοραστού και του Κωνσταντίνου Μίχαλου. Στελέχη της Ν.Δ. θύμιζαν ότι την περασμένη Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., τόσο ο κ. Αγοραστός όσο και ο κ. Μίχαλος χειροκροτούσαν τον κ. Μητσοτάκη όταν αναφέρθηκε σε «θεσμική εκτροπή» και στη «συνταγματική αναθεώρηση-παρωδία» της κυβέρνησης. Σχολίαζαν, δε, με νόημα ότι «ο καθένας κρίνεται από τις αποφάσεις του. Και ο κ. Αγοραστός θα κριθεί από τους 208.000 ψηφοφόρους της Ν.Δ. που τον ψήφισαν το 2014 και τώρα μετέχει σε μια θεσμική επιτροπή χωρίς κανένα κύρος, με μια κυβέρνηση κι έναν πρωθυπουργό που διαλύουν τη χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή