Βαλς: Η υποκρισία σχετικά με την ένταξή της Τουρκίας θα πρέπει να σταματήσει

Βαλς: Η υποκρισία σχετικά με την ένταξή της Τουρκίας θα πρέπει να σταματήσει

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι «ανυποχώρητη» μπροστά στους βρετανικούς «ελιγμούς» σχετικά με τους όρους του Brexit, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρό ότι, αν η Βρετανία επιθυμεί να έχει ελεύθερη πρόσβαση στην εσωτερική αγορά, θα πρέπει να σέβεται πλήρως όλους τους κανόνες και όλες τις ελευθερίες», δήλωσε ο Γιούνκερ στη διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ στο Παρίσι.

«Δεν μπορεί να είναι κανείς με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο πόδι έξω (…) Σε αυτό το θέμα θα πρέπει να είμαστε ανυποχώρητοι. Βλέπω τους ελιγμούς», υπογράμμισε.

Παρών στην ίδια εκδήλωση ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς επεσήμανε ότι διαφωνεί με τη Γερμανία για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ενισχυθεί η ανάπτυξη στην Ευρώπη, εξηγώντας ότι η ΕΕ θα πρέπει να μπορεί να αναλάβει χρέος.

«Πιστεύω ότι πρέπει να ακολουθήσουμε μια πολιτική πραγματικής ανάπτυξης, η οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της ανταγωνιστικότητας», επεσήμανε στην ομιλία του ο Βαλς.

«Γνωρίζω ότι αυτό είναι ένα σημείο έντονης διαφωνίας με τους Γερμανούς εταίρους μας και νιώθω άνετα με αυτό», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση της ΕΕ ο Γάλλος πρωθυπουργός εκτίμησε ότι αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον, εξηγώντας ότι παρόλο που οι χώρες των Βαλκανίων θα μπορέσουν κάποια στιγμή να ενταχθούν στο μπλοκ, οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει κάποια στιγμή να πουν «αρκετά».

«Το θέμα της Τουρκίας είναι φυσικά στο μυαλό όλων (…) Η υποκρισία σχετικά με την ένταξή της θα πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή», είπε ο Βαλς.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ. AFP, REUTERS0

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή