Παραίτηση Παραρά μετά τον θόρυβο

Παραίτηση Παραρά μετά τον θόρυβο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την παραίτηση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και επίτιμου αντιπροέδρου του ΣτΕ, Πέτρου Παραρά, από την επιτροπή διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο από την ανακοίνωση συγκρότησής της, έκλεισε χθες μία υπό εκδήλωση μίνι κυβερνητική κρίση. Η καταγγελία του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη ότι ο κ. Παραράς «ήταν μέλος της επιτροπής εκλαΐκευσης του Συντάγματος της χούντας» προκάλεσε εκνευρισμό στο Μαξίμου και ενόχληση, καθώς απείλησε να επισκιάσει τον πανηγυρικό χαρακτήρα που θέλησε να δώσει η κυβερνητική ηγεσία στην έναρξη του διαλόγου σε εθνικό επίπεδο για τις αλλαγές στο Σύνταγμα.

Επισήμως, από την κυβέρνηση κατηγόρησαν τον κ. Θεοχάρη για «κανιβαλική προσπάθεια» να πλήξει το κύρος της επιτροπής, ενώ υπενθύμιζαν ότι ο κ. Παραράς είχε ορισθεί πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής των κυβερνήσεων Καραμανλή. Ανεπισήμως, από το Μαξίμου υπήρξε δυσαρέσκεια που δεν είχαν εντοπισθεί οι συγκεκριμένες αναφορές για τον κ. Παραρά πριν αποφασισθεί να του προταθεί η συμμετοχή του στην επιτροπή. Με το κλίμα να βαραίνει από την περιρρέουσα φημολογία, ο ίδιος ο κ. Παραράς έδωσε λύση, παραιτούμενος από την επιτροπή. Στην επιστολή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η πρόταση που του είχε γίνει αφορούσε μια επιστημονική επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος, η οποία θα συγκροτηθεί στο μέλλον, και ότι η αρμοδιότητα της επιτροπής διαλόγου είναι διαφορετική. Εκανε λόγο, τέλος, για «αήθεις και έωλες επιθέσεις» στο πρόσωπό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή